„Eliza viseaza” in cel mai nou spectacol pentru copii de la Teatrul „Ion Creanga” din Bucuresti

Spectacolul „Eliza viseaza” este cea mai noua premiera pentru copii programata de Teatrul „Ion Creanga” din Bucuresti, pe 2 si 9 decembrie, la sala Rapsodia de pe strada Lipscani din capitala.

Vezi si: Teatrul Ion Creanga deschide stagiunea estivala cu un program dedicat Centenarului Marii Uniri

Primele zile ale lunii decembrie vin cu reprezentatiile in premiera pentru spectacolul „Eliza viseaza”, dedicat copiilor cu varste peste 5 ani. Realizatorii promit o „poveste originala despre emotii, imaginatie si curaj”. Montarea va fi prezentata duminica, de la orele 11.00 si 18.00, in premiera oficiala, si pe 9 decembrie, de la ora 11.00, la Sala Rapsodia. Piesa este pusa in scena de Florin Fieroiu, care semneaza regia si coregrafia, iar scenograf este Corina Gramosteanu. Vlaicu Golcea s-a ocupat de muzica si sound design pentru noul spectacol. Scenariul original dupa care este realizat spectacolul ii apartine Mihaelei Michailov.

„Spectacolul brodeaza cu delicatete granita dintre vis si realitate, punand pe intelesul copiilor o serie de intrebari care nu si-au gasit raspunsuri clare nici in lumea adultilor. Ce sunt visele? Aventuri in amintirile de peste zi? Spatiul unde retraim momente dragi? Timpul in care cream povesti noi? Toate aceste intrebari si nenumarate indoieli pandesc la fiecare pas al micutei Eliza, care porneste in explorarea marii enigme a somnului plin de vise. Insa cand lumina se stinge, iar joaca se amana pe maine, Eliza nu este singura. In vis, alaturi de ea, exista tot soiul de nastrusnicii: cercei cu fistic si pajisti cu alune, spiridusi-Visorogi care modeleaza insasi textura viselor si un maestru vrajitor care detine cheile imaginatiei. Dar in vis sunt prezenti si Mama si Tata, care aduc ordine in lumea rasturnata cu susul in jos, alungand umbrele care fosnesc si troznesc, maraie si haraie in colturile intunecate ale somnului cel mai adanc”, noteaza realizatorii spectacolului.

Biletele sunt disponibile online, pe entertix.ro si myticket.ro, si la casa Teatrului Ion Creanga, care va fi deschisa la Sala Rapsodia cu o jumatate de ora inainte de inceperea spectacolului.

Sursa: Mediafax

Vezi si:„Praslea cel Voinic si merele de aur” la Teatrul Excelsior din Bucuresti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here