Elevii scolii care a ars in Capitala, relocati la alte unitati din apropiere

Elevii Scolii nr. 124 din Sectorul 5 al Capitalei, care a ars luni dimineata, vor fi relocati la alte trei scoli din apropiere, potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, Marian Banu.

„Vom avea o intalnire de urgenta, vom identifica solutii pentru a finaliza in conditii de normalitate anul scolar. In primul rand, in cel mult doua ore, va avea loc o sedinta operativa cu directorii unitatilor de invatamant din apropiere, conducerea inspectoratului scolar a dispus identificarea acestor solutii, informam parintii ca nu va fi afectat anul scolar, nu vor fi afectate examenele nationale, aceste lucruri sunt foarte importate. Incendiul a fost practic localizat, dar este intr-o cladire destul de veche, autoritatile locale sunt sigur vor lua masuri operative ca pana la inceputul anului scolar sa gasim o formula fie de reabilitare, fie de demolare”, a declarat Marian Banu, purtator de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti.

Vezi si Cinci adulti si doi copii, la spital in urma unui incendiu din Bucuresti

Acesta a precizat ca in Scoala nr 124 din Sectorul 5 al Capitalei invatau 750 de copii, existand trei clase terminale de a VIII-a, elevii urmand sa fie relocati.

„Avem cel putin trei scoli in apropiere, avem si o gradinita. Evident ca vom relua rapid problema autorizatiilor cu ISU, dar in primul rand cu autoritatile locale pentru ca trebuie inteles ca este o munca de echipa. Autorizatiile se obtin la standardele europene si sunt unele cladiri in Bucuresti care nu mai pot obtine aceste autorizatii in mod obiectiv din punct de vedere al constructiilor. Daca ne uitam la cladire, a fost reabilitata, nu structural, pentru ca noi am am avut un program prin care noi am reabilitat un sfert din unitatile din invatamant din Capitala la standarde ultramoderne si prin care am verificat absolut tot, structura de rezistenta, instalatii samd. Controalele le exercita institutiile abilitate, colegii de la ISU, evident ca problema autorizatiilor face parte prioritar din problema cadrelor didactice si sigurantei copiilor si evident ca este un semnal ca lucrurile trebuie vazute mult mai serios. La raportul de inceput de an scolar, avem doua categorii de rapoarte, pe cladiri, sunt 915 sunt in Bucuresti si rapoarte pe unitati de invatamant. Sunt unitati de invatamant care au autorizatie pe una doua sau trei cladiri si sunt unitati care nu au pe sala de sport sau pe cabinetul medical. Cel putin 200 dintre ele nu au nevoie de autorizatie conform legislatiei actuale si noi avem circa 70-80 de dosare pentru a obtine aceste autorizatii. Vom lua masuri de urgenta, conducerea inspectoratului a dispus luarea unor masuri de urgenta ca dimineata copiii sa fie mutati la scolile din apropiere in functie de varsta, scoala pregatitoare are prioritate, cei mici au prioritate sa nu-i ducem prea departe, au prioritate cei de clasa a VIII-a care vor sustine examenele nationale”, a mai spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti

Marian Banu a mai anuntat ca toate documentele scolare au fost salvate in urma incendiului.

Scoala nr. 124 din sectorul 5 al Capitalei, unde a izbucnit un incendiu puternic luni dimineata, nu are autorizatie de securitate la incendiu, institutia de invatamant obtinand in 2001 un aviz de securitate la incendiu, pentru lucrari de consolidare si refunctionalizare, potrivit ISU Bucuresti-Ilfov.

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here