Parerea elevilor: Daca ni se iau telefoanele mobile, nu mai putem filma abuzurile

Prin obligarea elevilor de a renunta la telefoanele mobile in timpul orelor, acestia nu vor mai putea filma daca un cadru didactic face un abuz, spune presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta (AEC), Constantin Alexandru Manda.

Presedintele Asociatiei Elevilor din Constanta (AEC), Constantin Alexandru Manda, a declarat, joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca de-a lungul timpului au avut loc agresiuni fizice ”de ambele parti”, pentru ca violenta in scolile din Romania ”este foarte mare”.

”Intr-adevar, este condamnabil si regretabil ca au fost violente din partea elevilor la adresa profesorilor, dar haideti sa fim constienti ca s-a intamplat de-a lungul timpului in primul rand invers. Si nu este normal sa se intample in niciun fel. Violenta in scoala este condamnabila in toate formele sale si de la oricine ar veni, nu trebuie sa aiba loc”, a declarat Alexandru Manda.

Acesta este de parere ca violenta prezenta in scolile din Romania porneste de la violenta din familie, principala vinovata fiind ”educatia” primita de copii, care sunt invatati de mici ca ”bataia e rupta din rai”.

Citeste si: O fetita de 10 ani se juca pe telefon si a ajuns sub tramvai

”Cred ca, in primul rand, trebuie sa ne uitam de unde pleaca aceasta violenta in scoala. In primul rand pleaca de la violenta in familie. Sa nu uitam ca peste jumatate dintre elevii din Romania, conform unui studiu Salvati Copiii, sunt maltratati, zilnic, acasa. Deci, psihologic vorbind, de aici pleaca. Daca noi aplicam in familiile din Romania, inca de cand sunt copiii mici, ca bataia e rupta din rai, nu putem creste decat niste viitori agresori”, a spus Manda.

In acest context, Alexandru Manda a comentat si modificarile aduse ROFUIP de catre Ministerul Educatiei Nationale, in special cea care prevede obligativitatea elevilor de a depune intr-un spatiu special amenajat telefoanele mobile in timpul orei de curs, precizand ca de-a lungul timpul elevii au folosit telefoanele mobile pentru a imortaliza ipostaze in care erau martorii unor incalcari ale legii sau abuzuri ale profesorilor.

”Din moment ce elevii nu le vor mai avea la indemana, nu vor putea, de exemplu, sa filmeze daca un cadru didactic face un abuz in timpul orei de curs sau chiar daca un elev agreseaza un cadru didactic. Poate fi o consecinta a faptului ca elevii nu-l vor mai avea in posesie. Daca vedeau ceva de acest gen, il puteau folosi atunci”, a declarat presedintele AEC.

Sursa: MEDIAFAX

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here