Eleva din Brasov care a cazut de la etaj, a vrut sa se sinucida

Eleva de 13 ani, care a ajuns in stare grava la spital, luni, dupa ce a cazut de la geamul scolii din Bod, le-a spus profesorilor ca a vrut sa se sinucida pentru ca ar fi fost pedepsita de parinti din cauza faptului ca lipsea de la scoala.

Citeste si: Eleva de liceu din Hunedoara spitalizata, dupa ce a fost batuta de fratele unei colege

Potrivit prof. Michaela Olga Judele, inspector scolar adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Brasov, fata s-a aruncat pe fereastra pentru ca ar fi pedepsita de parinti din cauza ca lipseste de la scoala. „Din declaratiile copilului, care era constient, si-a explicat gestul prin aceea ca atunci cand greseste este anuntata familia si ea suporta pedepse. Greseste in sensul ca lipseste de la scoala. Am inteles ca a fost o eleva foarte buna pana in acest an scolar. (…) Vineri nu fusese la scoala, iar dirigintele a anuntat familia”, a declarat Michaela Olga Judele.

Conform unor surse, pedepsele insemnau interzicerea telefonului pentru o anumita perioada.

Inspectorul scolar adjunct a precizat ca, in acest caz, scoala a urmat procedurile si imediat dupa producerea acestui eveniment, au fost anuntate SMURD, Politia si Inspectoratul Solar, precum si familia. „Nu au miscat copilul si pana la venirea echipajului de salvare au stat cu ea. Un cadru didactic si dirigintele clasei au insotit minora la spital, pana a venit familia si au stat pana s-au asigurat ca nu are nicio problem fizica, dupa efectuarea investigatiilor”, a mai spus Judele.

Inspectorul scolar adjunct a mai slus ca eleva va primi consiliere psihologica.

Eleva a ajuns la spital constienta cu traumatisme la picioare si coloana. Politistii fac verificari cu privire la stabilirea imprejurarilor in care s-a produs evenimentul, in cadrul unui dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa, potrivit Alinei Ivan, purtator de cuvant IPJ Brasov.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Eleva la spital, lovita de o masina pe trecerea de pietoni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here