Eleva care si-a decolorat parul, pusa sa se tunda in fata clasei

O eleva care si-a decolorat parul, a fost pusa sa se tunda in fata clasei de o profesoara. Fata este eleva la Scoala „Vasile Lucaciu” din Carei, judetul Satu Mare, si si-a decolorat suvite din par. La o scoala din judet, parintii reclama ca le sunt batuti copiii de femeia de serviciu.

Vezi si Ancheta, dupa ce un elev a fost lovit cu mopul de supraveghetoarea caminului unde locuia

Politistii din Satu Mare s-au autosesizat si au deschis dosare penale dupa ce, in spatiul public au aparut informatii privind rele tratamente si violenta asupra unor elevi de la doua scoli din judet.

Intr-unul dintre cazuri, la Scoala „Vasile Lucaciu” din Carei, o profesoara este acuzata ca ar fi pus-o pe o eleva din clasa a cincea sa se tunda in fata clasei pentru ca avea suvite decolorate. Intr-un alt caz, la Scoala Gimnaziala din Pomi parintii reclama ca elevii sunt loviti cu o nuia de femeia de serviciu. Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare verifica cele doua situatii reclamate de parinti.

„La scoala din Pomi a inceput ancheta, domnul inspector general a luat legatura cu doamna director, s-a constituit o comisie de cercetare pentru ca acolo au profesori din comuna, s-a autosesizat si politia, aici parintii reclamau ca elevii ar fi fost loviti cu o nuia, in palma, de catre femeia de serviciu din scoala. La Scoala Vasile Lucaciu din Carei s-a constituit comisia de cercetare care sa stabileasca cine este vinovat. Acolo este acuzata o profesoara ca ar fi determinat-o pe o eleva de clasa a cincea sa se tunda pentru ca avea suvite decolorate. Se fac cercetari, asa cum prevede regulamentul de organizare si functionare a invatamantului preuniversitar, Statutul Elevului, Legea Educatiei care se refera si la statutul profesorului iar in functie de rezultate se vor stabili si sanctiunile, daca este cazul”, a declarat Adriana Dinga, reprezentantul ISJ Satu Mare.

Purtatorul de cuvant al IPJ Satu Mare, Florentina Nagy, a confirmat ca se fac cercetari in doua dosare privind cazuri de violenta in care au fost implicati elevi de la Scoala Gimnaziala Pomi si de la Scoala Gimnaziala „Vasile Lucaciu” Carei.

„In ambele cazuri politia s-a autosesizat, pentru cel de la Carei s-a deschis un dosar de cercetare pentru rele tratamente aplicate minorului, iar pentru cel de la Scoala din Pomi s-a deschis un dosar de cercetare sub aspectul savarsirii de loviri sau alte violente”, a declarat reprezentantul IPJ Satu Mare.

Citeste si Un copil a murit in fosa septica din curtea scolii. Directorul unitatii scolare, demis.

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here