Electrocardiograme gratuite pentru copiii sub 12 ani, la Centrele de Excelenta ARES

Luna iunie este luna inimii pentru copii. Programul de screening cardiac ”Nicio zi fara joaca”, lansat in 2015 de Centrele de Excelenta ARES, revine si anul acesta cu electrocardiograme gratuite pentru copiii sub 12 ani. Medicii vor oferi consultatii gratuite si vor interpreta electrocardiogramele micilor pacienti. Totul intr-o atmosfera de sarbatoare in care copiii vor face poze cu Capitanul Inimioara – supereroul care are grija de sanatatea lor, vor colora si se vor juca. Consultatiile vor avea loc la sediul Centrelor de Excelenta ARES, din strada Tony Bulandra numarul 27, sectorul 2, in baza programarilor la numarul de telefon 031 9300. In functie de numarul solicitarilor, programul se poate prelungi si pe durata lunii iulie.

Vezi si De 1 iunie mai multe activitati dedicate copiilor in Parcul Tineretului

Campania ”Nicio zi fara joaca” urmareste depistarea afectiunilor si a malformatiilor cardiace la copii, in conditiile in care anual in Romania se nasc aproximativ 1200 de copii cu malformatii cardiace congenitale. Dintre acestia, mai putin de 500 sunt operati.

In cadrul primelor trei editii ale campaniei de screening au fost investigati peste 600 de copii. Numai in 2017, unul din cinci copii a fost diagnosticat cu o afectiune cardiaca. Cu ajutorul electrocardiogramei, medicii de la Centrele de Excelenta ARES au diagnosticat o serie de afectiuni congenitale, precum malformatiile cardiace congenitale de tip Defect Septal Atrial/Ventricular, Persistenta De Canal Arterial, Foramen Ovale Patent, afectiuni despre care parintii nu stiau. Medicul cardiolog a pus sub observatie micuti cu afectiuni de natura electrica – aritmii respiratorii, tahicardii sinusale, bradicardii sinusale, sindrom Wolf Parkinson White, boli de natura structurala precum hipertrofie ventriculara stanga si, respectiv, dreapta.

”Aceste rezultate arata ca este nevoie de cat mai multe campanii de screening. Ca lider in domeniul cardiologiei interventionale, misiunea noastra este inclusiv cea de educatie si preventie. Vom continua an de an acest program de screening, alaturi de altele indreptate catre alte categorii de varsta. Pentru ca noua din 1.000 de copii vin pe lume cu o malformatie cardiaca congenitala. Si, cel mai important, pentru ca este atat de simplu sa le depistam la timp si sa le tratam fara taieturi, fara cicatrici si cu riscuri minime” a spus dr. Oren Iancovici, directorul general al Centrelor de Excelenta ARES.

Centrele de Excelenta ARES au fost fondate in 2011, cu misiunea de a aduce in Romania standarde de excelenta in cardiologie interventionala si de a oferi servicii complementare celor asigurate de spitalele de stat. De-a lungul timpului, la Centrele de Excelenta ARES au fost efectuate peste 10.000 de interventii, dintre care noua in premiera nationala absoluta si una in premiera europeana. In 2012, aici a fost deschisa prima sectie destinata inchiderii percutane a malformatiilor congenitale cardiace din Romania, iar anul 2014 a marcat deschiderea primei  sectii de angiologie pediatrica din Europa de Est.

Vezi si  Aproape 2.000 de copii din tara au format cifra 100, la deschiderea Festivalului „Calusul Romanesc”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here