Educatoarea din Vrancea, filmata in timp ce lovea un copil in clasa, nu poate reveni la catedra

Educatoarea din Vrancea, care a fost filmata anul trecut in timp ce lovea un copil in clasa si tipa la el, nu se mai poate intoarce la catedra, in urma unei decizii definitive a Curtii de Apel Galati, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia este definitiva si apartine Curtii de Apel Galati, care confirma astfel sentinta Judecatoriei Focsani. Singurul aspect modificat de instanta galateana are legatura cu valoarea daunelor morale.

Vezi si Sporul natural al Romaniei fost negativ

Educatoarea Mihaiela Ciornea din satul Poiana, comuna Vrincioaia, a fost condamnata pentru purtare abuziva.

Conform deciziei definitive a instantei galatene, educatoarea nu mai poate reveni in invatamant si este obligata sa plateasca partii vatamate suma de 1.000 lei cu titlu de daune morale. Initial, educatoarea fusese condamnata la plata a 10.000 de lei.

In octombrie 2016, educatoarea de la gradinita din satul Poiana, comuna Vrancioaia, judetul Vrancea, a fost filmata in timp ce lovea un copil si tipa la el. Scenele au fost inregistrate cu telefonul mobil de o mama, iar ulterior au fost postate pe Youtube. „Daca te mai ridici, iei bataie. Te dezbrac. Poate sa ma ia politia, in secunda doi. Te dezbraci si te trimit acasa”, ar fi fost cuvintele adresate de educatoare.

Initial, Judecatoria Focsani a decis ca educatoarea trebuie sa urmeze tratament medical intr-o unitate sanitara de specialitate. Educatoarea a stat o perioada in concediu medical, iar in ianuarie, anul trecut, a revenit la catedra, in baza unor documente medicale care atestau ca este apta sa-si faca meseria. Tot atunci, conducerea unitatii de invatamant a decis sa o penalizeze cu o taiere salariala de 15% timp de trei luni.

Sursa: Mediafax

Afla detalii despre seminarul “Povestea nasterii naturale”, organizat de www.superbebe.ro si Baby Expo, in cadrul Salii Polivalente. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here