Ecaterina Andronescu: La scoala se va face un triaj de sanatate foarte sever al elevilor

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat, duminica, ca ii asteapta pe toti elevii la scoala luni, precizand ca acestia vor fi controlati pentru a li se verifica starea de sanatate.

Citeste si: Inspectoratul din Bucuresti a transmis scolilor o nota prin care cere triajul epidemiologic zilnic

„Ii invit maine (luni – n.r.) pe toti la scoala, in fiecare scoala se face un triaj de sanatate foarte sever. Ca urmare, cei care sunt in situatia de a nu fi sanatosi sunt trimisi la medic, cei care au starea de sanatate normala raman la scoala si isi vad de lectii asa cum stabileste programul pentru fiecare clasa in parte. Din informatiile pe care eu le am, in zilele care au precedat ziua de joi, ziua de joi a fost libera, a fost 24 ianuarie, vineri am prelungit aceasta mini-vacanta ca sa zic asa, din informatiile pe care le am si care au ajuns la minister, in fiecare scoala se face acest triaj. Este chiar sever, as indrazni sa spun”, a declarat Ecaterina Andronescu, la un post de televiziune.

Ministrul Sanatatii a anuntat, vineri, ca Romania este in pragul unei epidemii, precizand insa ca pentru a putea fi declarata stare de epidemie trebuie ca saptamana viitoare numarul cazurilor diagnosticate de gripa sa fie mai mare decat cel estimat.

Sorina Pintea a mai precizat ca numarul de cazuri de imbolnaviri la nivelul unitatilor scolare transmis Ministerului Sanatatii de catre Directiile de Sanatate Publica este de aproape 6.000.

Sursa: Mediafax

Citeste si: “Cum a fost azi la scoala?” si “Ce nota ai luat?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here