Dupa 6 luni de la uciderea fetitei de 5 ani din Baia Mare, ancheta bate pasul pe loc

Dupa 6 luni de la uciderea fetitei de 5 ani din Baia Mare, ancheta bate pasul pe loc. Potrivit declaratiilor unor reprezentanti ai Parchetului, ”nu apar indicii noi, nici pe partea probelor stiintifice, nici informativ, nici din punctul de vedere al declaratiilor”. Micuta Estera, in varsta de 5 ani, a fost violata si ucisa in 30 aprilie la Baia Mare, la cateva sute de metri de casa.

Vezi si: O femeie, asistent social, si-a ucis copilul de 3 ani in somn

Purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures, Bogdan Gabor, a declarat ca in acest dosar au fost audiate sute de persoane si au fost prelevate probe ADN de la alte cateva sute.

„Din pacate nu am nicio noutate in cazul Estera. Speram sa nu inchidem cazul cu autor necunoscut, se lucreaza in continuare, evident ca nu il abandonam. Dar, din pacate, nu apar indicii noi, nici pe partea probelor stiintifice, nici informativ, nici din punctul de vedere al declaratiilor. Au fost audiate sute de persoane, au fost sute de persoane de la care s-au luat probe ADN. S-au conturat, initial, mai multe piste care au fost, ulterior, eliminate de probele biologice, de probele ADN. La Maramures nu avem niciun caz cu autor necunoscut. Uciderea unei persoane este imprescriptibila, dosarul ramane deschis”, a spus Gabor.

La intrebarea care au fost principalele impedimente din cadrul anchetei care au impiedicat identificarea autorului, Bogdan Gabor a afirmat ca, dupa parerea sa, o problema a fost mutarea cadavrului fetitei de la locul crimei de catre rude si contaminarea acestuia. Astfel, „a intrat in locul respectiv foarte multa lume, aproape toata comunitatea din zona a intrat acolo, inainte sa ajunga organele de politie. Acest aspect a contribuit major la contaminarea locului crimei”, a subliniat purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Maramures.

Tragedia s-a intamplat in data de 30 aprilie la Baia Mare, micuta in varsta de 5 ani fiind violata si ucisa la doar cateva sute de metri de casa.

Vezi si: 14 copii au fost atacati cu un cutit de bucatarie la o gradinita

Sursa: Mediafax

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here