Ducesa Meghan a nascut un baiat

Ducesa Meghan de Sussex a nascut un baiat, primul ei copil si al printului Harry si, totodata, al optulea stranepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii. Informatia a fost facuta publica pe contul ducilor de Sussex de pe reteaua de socializare online Instagram.

Vezi si Copilul ducesei Meghan nu va purta titlu princiar

Potrivit aceluiasi mesaj, copilul s-a nascut luni dimineata, cu o greutate de 3,26 kilograme.

 ,,Ducesa Meghan si copilul sunt sanatosi si se simt bine. Cuplul multumeste publicului pentru entuziasmul impartasit si pentru sprijinul aratat de-a lungul acestei perioade din vietile lor. Mai multe detalii vor fi oferite in zilele urmatoare”, potrivit aceluiasi mesaj.

Cu doar o jumatate de ora inainte, BBC informa ca ducesa Meghan de Sussex a intrat in travaliu, citand un comunicat al Buckingham Palace, resedinta oficiala a reginei Elizabeth a II-a.

,,Ducesa a intrat in travaliu la primele ore ale diminetii. Ducele de Sussex este alaturi de alteta sa regala. Un anunt va fi facut in curand”, potrivit comunicatului.

Dupa nastere, printul Harry a facut o scurtă declaratie pentru presa.

,,Sunt incantat ca Meghan si cu mine avem un baietel. A fost cea mai uimitoare experienta pe care mi-as fi putut-o imagina vreodata. Este greu de inteles cum o femeie face un astfel de lucru. Suntem amandoi extrem de incantati”, a spus printul, care a adaugat ca sarcina lui Meghan depasise termenul.

De asemenea, acesta a spus ca inca nu au decis numele bebelusului, care a venit pe lume la ora 4.26 GMT, dar informatia va fi facuta publica in aproximativ doua zile, cand micutul va fi si prezentat. Speculatiile privind noul bebelus regal au luat amploare pentru ca ducii de Sussex au anuntat ca au decis sa pastreze discretia privind detaliile legate de nastere.

,,Ducele si ducesa abia asteapta sa impartaseasca vestea emotionanta cu toata lumea, dupa ce vor avea oportunitatea de a celebra in privat evenimentul ca o noua familie”, se arata intr-un comunicat emis de palatul Buckingham, resedinta oficiala a reginei Marii Britanii, pe 11 aprilie.

Citeste si Ducesa Meghan vrea sa nasca sub hipnoza

Anul trecut, pe 15 octombrie, palatul Kensington a anuntat ca ducesa Meghan de Sussex este insarcinata, iar copilul, al saptelea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, se va naste in primavara lui 2019. Aflata la un eveniment oficial, la inceputul lunii ianuarie, fosta actrita americana Meghan Markle a sugerat ca bebelusul se va naste la sfarsitul lunii aprilie – inceputul lunii mai. De mai multe saptamani au aparut speculatii si despre posibilitatea ca ducesa Meghan sa nu nasca la acelasi spital din Londra ales de cumnata sa, ducesa Catherine de Cambridge, si de mama printului Harry, regretata printesa Diana. Unele surse spun ca Meghan ar putea naste fie la un spital din Windsor – Frimley Park Hospital din Surrey -, aproape de noua ei locuinta, fie acasa, asa cum a facut regina Elizabeth a II-a in cazul tuturor celor patru copii ai ei.

Copilul ducesei Meghan de Sussex nu va mosteni titlul princiar pe care il poarta tatal sau. Bebelusul regal va trebui sa se multumeasca cu titlurile mostenite de la parinti, conte de Dumbartonin cazul baiatului, insa situatia se poate schimba daca regina decide sa ii ofere titlu princiar celui de-al optulea stranepot al sau.

Nasterea bebelusului Sussex, sarbatorita de Garda Regala de la palatul Buckingham

Nasterea primului copil al ducesei Meghan de Sussex si al printului Harry a fost sarbatorita, marti, de Garda Regala de la palatul Buckingham din Londra, printr-o interpretare inedita a celebrei piese „Congratulations”.

Fanfara Regimentului Regal al Scotiei, care asigura saptamana aceasta paza la palatul Buckingham, resedinta oficiala a reginei Elizabeth a II-a, a interpretat piesa marti dimineata, la schimbul garzilor, potrivit contului oficial al familiei regale de pe platforma de micro-blogging Twitter.

Cu toate ca nu este un lucru obisnuit, garda interpreteaza din cand in cand adaptari ale unor piese populare, pentru a marca o ocazie speciala. De exemplu, in iulie 2018, militarii au interpretat piesa trupei ABBA „Dancing Queen”, in saptamana in care a fost lansata pelicula „Mamma Mia! Here We Go Again”, iar, in luna august, s-au auzit acordurile cantecului „Respect” in onoarea regretatei Aretha Franklin. De asemenea, in ianuarie anul acesta, Garda Regala a celebrat premiile Globul de Aur obtinute de pelicula „Bohemian Rapsody” cu o interpretare inedita a celebrei piese a trupei Queen.

Bebelusul ducilor de Sussex va avea automat si cetatenie americana, prin mama sa.

Iar un alt fapt insolit este acela ca bebelusul este unul dintre putinii membri metisi de rang inalt din familia regala britanica – despre regina Charlotte (1744 – 1818) se spune ca era metisa, iar aceasta a avut 15 copii.

Citeste si Discretie privind detaliile legate de nasterea copilului ducilor de Sussex

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here