Doi elevi din Bacău au fost umiliți, loviți, iar unul a fost băgat cu capul în toaletă de un coleg. Martorii nu au intervenit

Imagini de pe una dintre filmările în care un elev este pălmuit/ Facebook

Două incidente de la un liceu din Bacău au stârnit revolte în mediul online. Au apărut imagini cu doi elevi care au fost umiliți, loviți, iar unul dintre ei a fost băgat cu capul în toaletă de un coleg. În ambele cazuri martorii nu au intervenit. Scenele cu umilințele la care au fost supuși băieții agresați au fost filmate. Inspectoratul Școlar al Județului Bacău a început o anchetă, iar Poliția din Bacău a deschis un dosar penal. Potrivit inspectoratului, cei doi copii hărțuiți sunt cu ”cerințe educaționale speciale”, iar agresorul nu este la primul incident.

Imaginile au fost postate pe Facebook. Într-una din filmări se vede cum agresorul îl duce pe unul dintre băieți la toaletă și îi dă palme, umilindu-l, în timp ce alții râd și filmează cele petrecute, în altă filmare, același agresor îl duce la toaletă pe un alt băiat și îl bagă cu capul în WC, apoi îi spune să meargă în genunchi până în clasă.

La data de 31 ianuarie a.c, polițiștii Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile apărute în spațiul public, în care sunt surprinse acte de violență între elevi în cadrul unei unități de învățământ din mun. Bacău. În acest moment, polițiștii efectuează verificări la fața locului în vederea stabilirii întregii situații de fapt. Totodată, a fost deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe, sub supravegherea parchetului” se arată în comunicatul IPJ Bacău.

Ultimul incident s-ar fi petrecut joi, 26 ianuarie, potrivit comunicatulului Inspectoratului Școlar din Bacău. ”Din păcate, acesta survine altor momente – unul care a a avut loc în noiembrie 2022 si altul cu o săptămână în urmă – în care elevul agresor a șicanat, respectiv a mușcat un coleg de clasă, motiv pentru care a fost sancționat cu scăderea cu 2 puncte a notei la purtare și cu „avertisment”. De asemenea, se purtaseră discuții cu elevul agresor, legate de comportamentul inadecvat, dar, iată, în mod nefericit, acum a reacționat și mai violent, lovindu-i pe 2 colegi cu CES (cerințe educaționale speciale)”.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here