Doi copii batuti cu bestialitate de tatal lor, luati de acasa de autoritati

Doi copii batuti cu bestialitate de tatal lor au fost luati de acasa de autoritati. Un barbat din Galati s-a filmat in timp ce isi lovea copiii cu bestialitate si ii ameninta ca ii omoara, apoi a trimis imaginile sotiei sale, plecata in strainatate. Cei doi copii au fost luati deja de acasa si au fost dusi la o bunica, in timp ce agresorul este anchetat de politisti.

Vezi si Patru copii din Dambovita, batuti de tata, infometati si nespalati

Incidentul s-a produs in comuna Nicoresti din judetul Galati. In imaginile foarte violente apar cei doi de 2, respectiv 5 ani, care sunt batuti cu violenta de tatal lor. Parintele filmeaza intreaga scena si ii ameninta pe copii ca ii omoara. Tatal violent nu se opreste din lovituri, desi copiii plang si la un moment dat cad din pat din cauza palmelor primite.

Filmarea a fost trimisa de agresor sotiei sale care este plecata in strainatate si ulterior o ruda a anuntat Politia.

Politistii care au mers la fata locului au emis ordin de protectie provizoriu, interzicandu-i barbatului sa se apropie de copii. De asemenea, agresorul s-a ales cu dosar penal.

„In urma unei sesizari facute in jurul orei 22.00, la numarul unic de urgenta 112, politistii au mers la domiciliul barbatului din comuna Nicoresti unde l-au gasit pe acesta impreuna cu cei doi copii minori. Din cercetari a reiesit faptul ca in cursul aceleasi zile, in jurul orei 12.00, barbatul i-ar fi agresat fizic pe cei doi copii, filmand agresiunea cu telefonul mobil si ar fi trimis imaginile sotiei sale care este plecata in strainatate. Politistii au emis un ordin de protectie provizoriu cu o durata de cinci zile, prin care i-au interzis barbatului sa se apropie de copii la o distanta mai mica de 100 de metri si totodata au deschis un dosar penal pentru violenta in familie”, a declarat presei purtatorul de cuvant al IPJ Galati, Gabriela Costin.

Reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Galati au decis sa ia copiii de acasa si sa-i duca la o bunica.

„Copiii au fost luati din situatie de risc in care au fost pusi de tatal lor, sunt intr-un loc sigur, urmand sa le asiguram o masura de protectie. Sunt impreuna cu o bunica. Putem alege varianta plasamentului la familia extinsa ori plasament la un asistent maternal, asta vom vedea in perioada urmatoare. Parintele exista la noi in evidenta, il monitorizam pentru ca este un parinte violent… Stim ca mama este plecata in strainatate si ca urmeaza sa vina”, a declarat directorul adjunct al Directiei pentru Protectia Copilului Galati, Ciprian Groza.

Autoritatile vor continua ancheta. Intre timp, barbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Masura a fost dispusa de magistratii Judecatoriei Tecuci si poate fi contestata la instanta superioara.

Citeste si Palmuirea este similara cu abuzul fizic

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here