Dispar conditiile discriminatorii pentru cei ce vor sa faca o scoala de politie

Normele cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere in orice scoala de politie sau de alt tip din MAI au fost publicate in Monitorul Oficial, anunţa Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care precizeaza ca a fost eliminat criteriul de inalţime.

Miercuri, 22 noiembrie,  au fost publicate in Monitorul Oficial normele cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere in instituţiile de invaţamant ale Ministerului Afacerilor Interne, precum si pentru cei recrutati in vederea ocuparii prin concurs a unor posturi vacante.

Ministerul Afacerilor Interne precizeaza ca, prin introducerea traseului aplicativ la admitere, se verifica aptitudinile fizice ale candidatilor prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate intr-un timp de maximum 2 minute si 25 de secunde.

Una dintre consecintele introducerii acestei noi modalitati de testare a calitatilor fizice este eliminarea criteriului de inaltime.

„In aceste conditii parcurgerea noilor probe impune candidatilor o anumita statura sau calitati fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ in timpul mentionat”, arata MAI intr-un comunicat de presa, postat pe site-ul instituţiei.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, eliminarea limitei de inaltime pentru candidati este in acord inclusiv cu hotararile Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, care a recomandat instituţiei sa elimine acest criteriu, dar si cu unele solutii pronuntate de diverse instante de judecata.

„Mentionam ca o abordare asemanatoare a probelor sportive se regaseste si la admiterea in scolile ministerelor de interne din mai multe state europene, precum: Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franta, Germania, Marea Britanie, Ungaria sau Spania”, potrivit sursei citate.

O alta modificare prevede ca persoanele care vor candida la o scoala de politie, pompieri sau care participa la concursurile organizate pentru posturile vacante din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) sunt exceptate de la interdictia de a avea semne particulare sau tatuaje neacoperite de vestimentatie, in tinuta de vara.

Sursa: MEDIAFAX

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here