Directorul Editurii Pedagogice, Maria Nistor, la audieri in Parlament

Comisia de invatamant a Camerei Deputatilor a hotarat marti ca pe 12 septembrie sa fie invitata la audieri in cadrul Comisiei directorul Editurii Pedagogice, Maria Mihaela Nistor. Audierea are loc pe tema greselilor din noile manuale scolare, a anuntat deputatul PMP, Robert Turcescu.

“A fost votata azi (marti-n.r) in Comisia de Invatamant a Camerei Deputatilor, la propunerea mea, invitarea la audieri in comisie a directorului Editurii Pedagogice, Maria Mihaela Nistor. Pe tema manualelor, evident. Se va intampla miercurea viitoare (12 septembrie-n.r)”, a scris Robert Turcescu pe Facebook.

Vezi si Manualele scolare sunt pline de greseli, motiv pentru care vicepresedinte PNL propune revenirea la vechiul mecanism

Noul manual de Geografie pentru elevii din clasa a VI-a, aprobat in iunie 2018 de Ministerul Educatiei Nationale si Editura Ministerului Educatiei Nationale, contine mai multe greseli.

Editura Ministerului Educatiei a anuntat ca va corecta manualele, insa in varianta digitala.

“Spre deosebire de anii anteriori, cand Ministerul Educatiei Nationale nu avea drept de erata asupra manualelor pe care le achizitiona, acum orice poate fi corectat. Tocmai de aceea, in prima parte a saptamanii viitoare va aparea varianta digitala corectata, incluzand si atentionari cu privire la formatul letric. In acest an, exista deja tiparite 1.600.000 de exemplare pentru clasa a VI-a, iar conducerea Ministerului Educatiei Nationale, precum si cea a Centrului National de Evaluare si Examinare si cea a Societatii Editura Didactica si Pedagogica S.A. isi exprima increderea ca erorile regretabile, de tipul celor din manualul de Geografie, nu sunt recurente”, se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Editurii Didactice.

Sursa: Mediafax

Vezi si Directorul Editurii Pedagogice ii va actiona in judecata pe autorii manualului de Geografie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here