Deocamdata nu se pune problema inchiderii maternitatii Giulesti

Sorina Pintea a declarat ca cei de la DSP fac in continuare verificari la Maternitatea Giulesti, in contextul in care au fost raportate cazurile a trei bebelusi depistati cu stafilococ auriu nascuti acolo. Tot ea a precizat si ca, momentan nu se pune problema inchiderii maternitatii Giulesti.

Vezi si Administratia Spitalelor Bucuresti: Niciunul dintre cei trei bebelusi nu are infectie nozocomiala

Ministrul Sanatatii a mentionat ca si pe parcursul zilei de miercuri angajatii Directiei de Sanatate Publica este la maternitatea Giulesti.

„Acum merg la Minister urgent. Cei de la DSP inca sunt la Maternitatea Giulesti, analizeaza niste documente si trebuie sa am discutii pe aceasta tema”, a precizat ministrul.

In ceea ce priveste posibilitatea inchiderii maternitatii, ministrul a declarat ca nu e de dorit luarea unor masuri pripite si ca momentan maternitatea va ramane deschisa, intrucat la acest moment nu exist dovezi ca infectia ar fi pornit de la Giulesti.

„Este vorba de stafilococ, dar nu stim inca provenienta, tocmai de aceea va spun, nu vrem sa luam masuri pripite, deocamdata nu se pune problema, trebuei sa aflam exact care este provenienta infectiei (…) deocamdata nu exista nicio dovada ca infectia ar fi pornit de acolo, doar copiii nascuti in maternitatea Giulesti”, a concluzionat ministrul.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru, a precizat, ca prezenta stafilococului auriu a fost confirmata in cazul a trei copii nascuti la Maternitatea Giulesti. Doi au fost externati, unul se afla internat, starea lui fiind mai grava.

Citeste si Prezenta stafilococului auriu in cazul a doi copii nascuti la Maternitatea Giulesti, confirmata

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here