De ieri au început să fie depuse cererile pentru programul national FIV și sunt deja 3400 de solicitări, potrivit ministrului Familei

Foto: www.ilaguptaivf.com

De ieri, 5 decembrie 2022, au început să fie depuse cererile pentru programul national FIV și sunt deja 3400 de solicitări, potrivit Gabrielei Firea, ministrul Familei, care susține că se bucură mult că a insistat ca acest program să fie aprobat, chiar dacă este pe final de an.

”Sprijinul de 3.000 de euro este important mai ales pentru familiile care au trecut deja printr-un astfel de procedeu medical şi şi-au consumat resursele financiare şi mai ales pentru familiile cu venituri mici şi nu mai trebuie să facă împrumuturi. (…) Din acest moment, proiectul este extins la nivel naţional. Am primit deja 3.400 de solicitări, cele mai multe pe e-mail și foarte puțin fizic, la sediul Ministerului pentru decontarea procedurilor de creștere a natalității” a spus Gabriela Firea, potrivit mediafax.ro.

Ministrul Familiei susține că au ajuns toate mesajele și îi asigură pe solicitanți că vor primi răspunsuri.

”Toate dosarele vor primi în cel mai scurt timp numărul de înregistrare în funcție de ora și ordinea sosirii. Evident, în cazul dosarelor transmise de mai multe ori vom lua în calcul doar primul transmis.” a anunțat Gabriela Firea printr-o postare pe facebook.

Reamintim că sprijinul financiar de 15.000 de lei se va acorda în două tranșe: un voucher în valoare de 5.000 de lei, pentru tratamentul medicamentos și un alt voucher în valoare de 10.000 de lei pentru procedura de fertilizare, în clinicile acreditate.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here