Danemarca nu va mai acorda cetatenie copiilor islamistilor care au luptat in Siria

Danemarca nu va mai acorda cetatenie copiilor islamistilor care au luptat in Siria. Potrivit deciziei, copiii cetatenilor danezi care au mers sa lupte alaturi de grupari teroriste in Siria sau in alte regiuni nu vor mai primi automat cetatenie daneza ca pana in prezent.

Vezi si Luminite pentru viata, campania care incurajeaza donarea unui test de sarcina

 ,,Contrar regulilor actuale, copiii care se vor naste in regiunile interzise danezilor nu vor mai primi automat cetatenia daneza”, a anuntat Ministerul danez pentru Imigratie intr-un comunicat.

Autoritatile nu vor mai acorda cetatenie copiilor nascuti in strainatate din parinti islamisti, potrivit France 24.

,,Avand in vedere ca parintii lor au intors spatele Danemarcei, nu exista niciun motiv ca acesti copii sa devina cetateni danezi”, a declarat ministrul danez al Imigratiei, Inger Stojberg.

Propunerea va trebui sa primeasca si votul Parlamentului. Pana in acest moment nu a fost stabilita o data exacta pentru dezbatere, dar analistii se asteapta ca proiectul sa fie aprobat.

Instantele daneze au condamnat pana in prezent 13 persoane care s-au alaturat sau au incercat sa se alature unei organizatii teroriste. Astfel de fapte sunt ilegale in Danemarca incepand cu anul 2016. Noua dintre cele 13 persoane au ramas fara cetatenie si au fost expulzate, in timp ce pentru restul condamnatilor nu s-a putut lua masura retragerii nationalitatii intrucat acestia nu detineau dubla cetatenie.

Aproximativ 40 de islamisti de origine daneza se afla in prezent in teritoriile din Siria care au fost sub controlul gruparii teroriste Stat Islamic (ISIS), dintre care zece au fost deja capturati, potrivit autoritatilor de la Copenhaga. Numarul exact al copiilor danezi nascuti in acea zona nu a fost inca stabilit.

Citeste si O tenismena de 15 ani a adunat un milion de dolari din sponsorizari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here