Cursuri suspendate la o scoala din Suceava, unde un elev a fost diagnosticat cu meningita

Cursurile au fost suspendate, pentru trei zile, la o scoala din Suceava, dupa ce un elev de 9 ani a fost diagnosticat cu meningita. Decizia a fost luata de consiliul de administratie al scolii, pentru dezinfectarea salii de clasa unde invata elevul.

Citeste si: Inspectoratul din Bucuresti a transmis scolilor o nota prin care cere triajul epidemiologic zilnic

Directorul DSP Suceava, Liliana Gradinariu, a declarat ca baietelul, in vârsta de 9 ani, a fost diagnosticat cu o forma usoara de meningita, in contextul virozelor care au luat amploare in ultima perioada.

„In contextal virozelor care au tot luat amploare, s-a inregistrat si acest caz de meningita. Este vorba de un baiat de 9 ani, a suferit o forma usoara de meningita. El a fost internat de 18 ianuarie. Provine dintr-o familie in care si parintii si un alt copil au viroza. Au febra, tuse, stranut, cefalee. I s-a facut punctie si in urma analizelor i s-a pus diagnosticul de meningita, dar este o forma usoara”, a declarat directorul DSP Suceava.

DSP a recomandat scolii in care invata baiatul sa fie facut un triaj zilnic si, in plus, sa fie facuta dezinfectia salii.

La rândul sau, inspectorul scolar general al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Gheorghe Lazar, a precizat ca s-a decis suspendarea cursurilor timp de trei zile, in sala in care invata copilul.

„La indicatiile DSP, consiliul de administratie al scolii a decis sa suspende cursurile pentru clasa respectiva, in zilele de luni, marti si miercuri, pentru a fi facuta dezinfectia salii . Orele vor fi apoi recuperate. Decât sa punem elevii in pericol, este mai bine asa”, a precizat Lazar.

Copilul invata la Scoala numarul 8 din Suceava, fiind in clasa a treia.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Ministerul Sanatatii transmite ca specialistii au anuntat debutul sezonului gripal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here