Cursuri suspendate in opt scoli din Timis, pentru organizarea referendumului

Cursurile vor fi suspendate in opt scoli, iar in alte sase unitati din judetul Timis programul activitatilor va fi modificat in zilele de 5 si 8 octombrie, pentru organizarea referendumului privind redefinirea familiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vezi si Pe 5 octombrie, zi libera pentru elevii din Capitala. Pe 8 octombrie, modificari in orarul scolar

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Timis, in mai multe unitati de invatamant din judet cursurile vor fi suspendate sau programul activitatilor va fi modificat in zile de 5 si 8 octombrie, pentru organizarea referendumului pentru familie, care are loc in 6 si 7 octombrie.

“Avand in vedere Hotararea de Guvern nr. 743 din 18 septembrie 2018 privind aprobarea Programului calendaristic al referendumului national pentru revizuirea Constitutiei din 6 si 7 octombrie 2018 si Hotararea de Guvern nr. 744 din 18 septembrie 2018 privind stabilirea masurilor tehnico-organizatorice, a bugetului si a cheltuielilor necesare pentru buna organizare si desfasurare a referendumului national pentru revizuirea Constitutiei din 6 si 7 octombrie 2018, va informam ca in judetul Timis s-au operat o serie de modificari in privinta programului de desfasurare al activitatilor educative la nivelul unitatilor de invatamant preuniversitar”, a declarat inspectorul scolar general al judetului Timis, Aura Danielescu.

Astfel, in cinci unitati de invatamant se suspenda cursurile in data de 5 octombrie – Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” Timisoara, Liceul Penticostal „Logos” Timisoara, Gradinitele cu program prelungit nr. 11 si nr. 12, Gradinita cu program normal Jdioara, com. Criciova, in sase scoli se modifica programul activitatilor in 5 octombrie – Scolile gimnaziale 13, 21, 25, Liceul Tehnologic „Sf. Nicolae” Deta, Scolile gimnaziale nr. 2 si nr. 3 Lugoj, iar in alte trei scoli se suspenda cursurile in data de 8 octombrie – Gradinita cu program prelungit nr. 1 Timisoara, Scoala Gimnaziala Jimbolia, doar o clasa, si Gradinita cu program normal Jdioara, com. Criciova.

Potrivit datelor facute publice de Autoritatea Electorala Permanenta, la nivelul judetului Timis vor fi deschise 597 de sectii de votare, iar cele mai multe vor functiona in unitati de invatamant, camine culturale sau sedii de primarii.

Referendumul se va desfasura pe parcursul a doua zile, 6 si 7 octombrie 2018, intre orele 7.00 si 21.00.

Intrebarea care va fi adresata romanilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteti de acord cu legea de revizuire a Constitutiei Romaniei in forma adoptata de Parlament?”.

Vezi si Mesaj pe tema referendumului: Daca nu vii la vot, doi barbati vor putea adopta copilul tau

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here