Cuplurile infertile din Brasov, sustinute financiar de autoritati sa faca fertilizare in vitro

Cuplurile infertile din Brasov vor fi sustinute financiar de autoritati, incepand de anul viitor, sa faca fertilizare in vitro, in conditiile in care natalitatea este intr-o continua scadere, in ultimii trei ani numarul de nasteri scazand cu aproape 12%.

Vezi si: 5000 de cupluri pot beneficia de Programul national de fertilizare in vitro

George Scripcaru – primarul municipiului Brasov – a declarat ca in luna decembrie va propune Consiliului Local un proiect de hotarare care prevede sprijinirea cuplurilor infertile din orasul Brasov printr-un program de cofinantare a procedurilor de fertilizare in vitro.

Edilul a spus ca a avut, in ultima perioada, o serie de discutii cu reprezentantii unei asociatii care se ocupa de probleme de fertilitate cu privire la greutatile pe care le intampina cuplurile care isi doresc copii, dar nu reusesc acest lucru.  ”Avand in vedere faptul ca natalitatea la Brasov este intr-o continua scadere, ceea ce ne va crea mari probleme pe termen mediu si lung, am luat decizia de a propune Consiliului Local sa aprobe, pe langa tichetele pentru nou-nascuti, si demararea unui program de sustinere financiara a tratamentelor de fertilizare in vitro pentru cei care au domiciliul in Brasov, incepand cu anul 2019. Cred ca este foarte important un astfel de proiect, pentru ca-i vizeaza pe cei care isi doresc foarte mult sa devina parinti, nu pot, şi, poate, resursele financiare nici nu le permit sa investeasca in tratamentele necesare. In zilele urmatoare voi avea o serie de discutii cu specialistii din domeniu, pentru a putea detalia acest program”, a declarat primarul George Scripcaru”.

Beneficiarii acestui proiect vor fi cuplurile infertile carora li s-a diagnosticat o afectiune incompatibila cu reproducerea pe cale naturala, de catre un medic specialist in obstetrica-ginecologie cu competenta in tratamentul infertilitatii cuplului si reproducere umana asistata medical.

Conform estimarilor facute in momentul elaborarii Strategiei de Dezvoltare a Municipiului Brasov pana in 2030, rata natalitatii in oras va fi in continua scadere. Conform analizei pe ultimii 3 ani – 2015, 2016, 2017 – numarul de nasteri din 2015 pana in 2017 a scazut cu aproape 12%.

Sursa: Mediafax

Citeste si: 510 cupluri bucurestene au primit vouchere pentru procedura de fertilizare in vitro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here