Creste numarul copiilor infectati de COVID-19

Fotografie creată de Gustavo Fring, de la Pexels

Daca la inceputul pandemiei cei mai mult pacienti erau persoanele de varsta a treia, in ultima perioada se observa cum creste numarul copiilor infectati de COVID-19. Pana acum, cinci copii romani au decedat din cauza acestui virus, iar alti opt sunt la terapie intensiva.

Tot mai multi parinti sunt ingrijorati din cauza virusului de COVID-19, fiindca tot mai multi copii sunt depistati pozitiv. Daca la inceputul pandemiei din totalul infectarilor, procentul copilor era cam la 6,5 %, acum se apropie de 10%. La nivel national, in acest moment sunt internati 241 de copii, scrie protv.ro.

Ieri a decedat un copil de 4 ani din judetul Iasi din cauza infectiei cu noul coronavirus, iar potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului de Pediatrie Sf. Maria, fetita a fost adusa la spital in stare grava si avea comorbiditati.

Situatia este destul de complicata si in cazul copiilor care au nevoie de un loc la terapie intensiva. De exemplu, la sfarsitul saptamanii trecute o fata de 14 ani a fost transferata din Bucuresti tocmai la Galati pentru a primi ingrijiri ATI, fiindca in acel moment in capital nu mai era niciun loc liber.

Autoritatile fac un nou apel la populatie sa respecte masurile sanitare si avertizeaza ca s-a schimbat tipologia pacientilor, iar tot mai mult specialisti sustin ca si copiii mai mici de 5 ani ar trebui sa poarte masca.

Surse info: digi24.ro, protv.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here