COVID-19: Pfizer va cere autorizatie pentru vaccinarea copiilor intre 2 si 11 ani, incepand cu septembrie

Fotografie creată de CDC, de la Pexels

Pfizer va cere autorizatie pentru imunizarea copiilor intre 2 si 11 ani cu vaccinul sau anti-Covid-19, incepand cu septembrie, potrivit AFP.

Administratia Americana pentru Alimente si Medicamente urmeaza sa autorizeze laboratorul farmaceutic american pentru vaccinarea copiilor intre 12 si 15 ani chiar saptamana viitoare.

In prezent, Pfizer efectueaza studii pediatrice pentru a determina siguranta si beneficiile administrarii vaccinului in cazul copiilor mici. Compania intentioneaza sa prezinte doua noi cereri de autorizatie de utilizare in caz de urgenta in luna septembrie, si anume, una pentru categoria 2-5 ani si a doua, pentru categoria 5-11 ani.

S-ar putea ca in ultimul semestru al acestui an sa existe un lot si o posibila cerere pentru micutii cu varsta intre 6 luni si 2 ani, scrie npr.org.

Albert Bourla, presedintele companiei farmaceutice, sustine ca exista o cerere mare pentru vaccinul Pfizer sica laboratorul farmaceutic american a fost contractat sa livreze, la nivel global, 1, 6 miliarde de doze de vaccin anti – Covid-19, iar pentru anul 2022 se asteapta sa produca cel putin 3 miliarde de doze de vaccin, scrie CNN.

Presedintele Joe Biden a anuntat zilele trecute lansarea unei noi etape a campaniei de vaccinare anti-Covid, spunand ca obiectivul este ca 70% dintre americani sa fie imunizati cu cel putin o doza pana la sarbatoarea nationala din 4 iulie.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here