Copilul ducesei Meghan nu va purta titlu princiar

Copilul ducesei Meghan de Sussex, care se va naste in primavara anului viitor, nu va mosteni titlul de print pe care il poarta tatal sau, potrivit Daily Express.

Informatia despre sarcina ducesei Meghan de Sussex a fost facuta publica de biroul de presa al cuplului regal.

Vezi si Desi e insarcinata, ducesa Meghan a refuzat sa-si anuleze vizita intr-o zona cu risc de infectare cu Zika

„Altetele lor regale ducele si ducesa de Sussex sunt incantati sa anunte ca ducesa de Sussex va naste un copil in primavara lui 2019”, se arata in mesajul publicat pe contul de pe platforma de micro-blogging Twitter al palatului Kensington, resedinta lor oficiala.

In urma unei decizii luate de regele George al V-lea, bunicul reginei Elizabeth a II-a, datand din 1917, titlul de „alteta sa regala printul/ printesa” este rezervat doar copiilor suveranului, copiilor fiilor suveranului si celui mai mare dintre fii printului de Wales (primul mostenitor direct al tronului britanic).

Acesta este motivul pentru care Zara si Peter Phillips, copiii printesei Anne, sora printului Charles de Wales si fiica a reginei Elizabeth a II-a, nu au mostenit titlul de print/printesa. Din contra, restul verilor acestora, copiii printilor Charles, Andrew si Edward, poarta acest titlu.

Situatia se poate schimba daca regina Elizabeth a II-a doreste sa modifice decizia bunicului ei. Daca acest lucru nu se va intampla, viitorul bebelus regal va trebui sa se multumeasca cu titlurile mostenite de la parinti, conte de Dumbarton, daca va fi baiat, sau lady Mountbatten-Windsor, daca va fi fata.

Copilul va fi al saptelea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, dupa bunicul patern, printul Charles, unchiul sau, printul William, cei trei copii ai acestuia, printul George, printesa Charlotte si printul Louis, si tatal sau, printul Harry.

Bebelusul va fi unul dintre primii membri metisi de rang inalt din familia regala britanica – despre regina Charlotte (1744 – 1818) se spune ca era metisa, iar aceasta a avut 15 copii.

Printul Harry al Marii Britanii, in varsta de 34 de ani, al saselea in ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, si fosta actrita americana Meghan Markle, in varsta de 37 de ani, s-au casatorit pe 19 mai, iar ceremonia a fost una impresionanta, traditionala, presarata cu elemente moderne, care s-a desfasurat sub privirile lumii intregi.

Printul Harry, fiul cel mic al printului mostenitor Charles si al regretatei printese Diana, si Meghan Markle au o relatie din iulie 2016 si s-au logodit in noiembrie 2017.

Vezi si Ducesa Meghan, sotia printului Harry al Marii Britanii, este insarcinata

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here