Copil de 10 ani, muscat de vipera. Doza de antiviperin a primit-o dupa trei ore

Un copil de 10 ani a fost muscat de o vipera in localitatea Rau Sadului, din judetul Sibiu, iar din cauza lipsei serului antiviperin, acesta a primit antidotul la trei ore dupa momentul in care parintii l-au dus la Pediatrie. „Singura doza a fost la Alba Iulia”, a spus reprezentantul Spitalului.

Citeste si Aparatura medicala vitala bebelusilor nascuti prematur, la Cluj

Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Pediatrie din Sibiu, Ioana Matacuta, a declarat ca baiatul a fost muscat de vipera, luni dupa-amiaza, iar medicii au facut eforturi pentru a gasi ser antiviperin.

„Copilul s-a prezentat la noi la spital cu muscatura de vipera. Colegii mei au sunat peste tot in judetele apropiate, insa doar la Alba Iulia a fost gasita o doza, care i-a fost administrata copilului si a fost salvat. Baietelul se poate considera norocos, am inteles ca lipseste acest ser cam de peste tot. In prezent, starea lui este buna, nu sunt probleme”, a spus dr. Matacuta.

Parintii copilului le-au spus medicilor ca baiatul a fost muscat de vipera in zona localitatii Rau Sadului, dupa ce copilul a luat vipera de coada pentru a o duce de pe drum, in iarba, fara sa stie ca sarpele este veninos.

Potrivit medicului, exista informatii ca un lot nou de ser antiviperin va intra in uz saptamana viitoare.

Medicii de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, unde a fost dus initial copilul, au precizat ca dozele de vaccin antiviperin sunt destul de rare, deoarece, daca acestea exista pe stoc si nu sunt consumate, ele expira, astfel ca sunt comandate in numar mic si stocul se reface in functie de necesitate.

Sursa: Mediafax

Vezi si Muzeul National de Istorie Naturala Antipa deschide scoala de vara pentru copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here