Copil cu piciorul rupt, trimis de spital acasa cu tratament pentru contuzie

Un copil cu piciorul rupt a fost trimis de spital acasa cu tratament pentru contuzie. Mama unui baiat de 3 ani, din Ploiesti este cea care acuza personalul Spitalului de Pediatrie din oras ca nu i-a consultat cum ar fi trebuit copilul care plangea din cauza durerii la picior, dupa ce a cazut. Aceasta spune ca angajatii spitalului l-au trimis pe copil acasa cu tratament pentru contuzie, desi acesta avea piciorul rupt.

Vezi si Un spital pentru copii va fi construit la Cluj

Mama copilului a povestit, pe pagina sa de facebook chinurile prin care a trecut baietelul, dupa ce a cazut si s-a lovit la un picior, in 14 februarie.

,,Data fiind starea lui de plans continuu si vazand ca nu mai poate sa mearga, decid sa merg cu el la Spitalul de Pediatrie din Ploiesti. Ajunsi la spital, ni se face o foaie de interne (din care se poate vedea clar ca nu coneine parafa medicala, iar semnatura este scrisa de asistenta) si se efectueaza cu greu o radiografie. Dupa efectuarea radiografiei si sosirea rezultatului, doamna asistenta o suna pe doamna doctor (…). Din spusele asistentei medicale este doar o contuzie, ea nu vede nimic grav. Mentionez clar ca in tot acest timp, copilul nu este vazut, consultat de niciun medic de la urgente, nimic. Consultatia are loc telefonic, cu sfatul de a da nurofen si de a reveni luni la control (care control, nu stiu)”, a scris Alina Constantin, pe facebook.

Cum starea copilului nu s-a imbunatatit, patru zile mai tarziu, mama a revenit cu copilul la spital, insa nu a fost consultat.

,,Luni, 18.02.2019, revin speriata la spital, cu copilul in brate plangand, care refuza mancarea si sa mearga pe jos, cu piciorul vizibil umflat. Mentionez, din nou, ca de aceasta data nu am fost primita, copilul nu a fost consultat, medicul de garda nu coboara, pentru o contuzie. Asistentele pun copilul sa mearga, observa ca ceva are la picior, dar nu, nu deranjeaza medicul de garda. Insist ca cineva sa vada copilul, astept o ora pe hol, le rog insistent sa-mi vada cineva copilul, ca nu mai rezist cu el, sa-l vad cum plange la mine in brate. Asistenta (ca m-am saturat sa le zic doamne), spune ca daca doamna doctor nu este, nu poate sa ma vada nimeni, si-mi spune ca nu ma poate ajuta, ca nu poate deranja medicul (de garda, probabil). Ma rog, efectiv, sa faca ceva copilului. Nimic”, mai povesteste mama copilului.

Disperata ca micutul plangea de cateva zile, femeia a plecat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, unde a aflat ca baietelul are o fractura si exista riscul sa fie supus si unei operatii, avand in vedere ca a stat multe zile netratat corespunzator.

Citeste si Copil, ranit la cap, plimbat ore in sir la spitale

,,La Spitalul Grigore Alexandrescu se fac mai multe radiografii, copilul este consultat si tratat, asa cum ar fi fost normal si la spitalul din Ploiesti. Medicii sunt uimiti de faptul ca vin din Ploiesti si, in acelasi timp, de faptul ca nimeni nu a vazut o fractura asa mare, ca pana si eu care nu am studii de specialitate pot vedea cu ochiul liber. Da, fractura, se pune tot piciorusul in ghips, iar daca nu trece in trei saptamani, operatie, ca a stat prea mult cu piciorul netratat”, a mai scris Alina Constantin.

Intrebat despre situatia prezentata de ploiesteanca, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiesti, Catalin Visean, a declarat ca a demarat verficari in acest caz, precizand, insa, primul diagnostic, din 14 februarie, a fost pus de medic, nu de asistenta.

,,A venit pe 14 februarie, la ora 16.00. Medicul era sus, pe sectie, i-a spus asistentei sa-i fie facuta radiografie, iar apoi medicul a vazut radiografia, a dat diagnosticul de contuzie si a sunat asistenta. Nu a mai coborat, se procedeaza asa pentru a scurta timpii de asteptare. A fost chemat copilul la control luni, intre orele 9 si 12 insa a fost adus la 20, cand medicul respectiv nu mai era in program si i s-a spus ca revina a doua zi. Acum facem verificari sa vedem ce s-a intamplat”, a declarat Visean.

Vezi si Jucarie pentru bebelusi retrasa de la vanzare

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here