Consultatii gratuite de Ziua Fertilitatii

Cuplurile care incearca de mai mult de 1 an sa obtina o sarcina pe cale naturala si nu reusesc, pot beneficia de Ziua Fertilitatii de consultatii gratuite de specialitate. Clinica Genesis-Athens din Bucuresti ofera 30 de astfel de consultatii, dr. Andreas Vythoulkas, medic ginecolog cu supraspecializare in infertilitate, fiind cel care se va ocupa de aceste consultatii, avand in vedere faptul ca are o bogata experienta in rezolvarea cazurilor dificile cu aceasta patologie.

“Pentru ca ne dorim cat mai multe cupluri fericite si care sa poata sarbatori Ziua Fertilitatii alaturi de copiii lor, acordam aceste consultatii celor care banuiesc ca au o problema de acest gen, care incearca sa obtina o sarcina pe cale naturala si nu reusesc”, a declarat dr. Andreas Vythoulkas pentru Superbebe.ro.

Pentru consultatii, va puteti inscrie pana la 11 iunie, la linkul de mai jos:

https://www.facebook.com/1122653111147741/posts/1761618700584509

Ziua Internationala a Fertilitatii in Romania

15 iunie a fost declarata Ziua internationala a Fertilitatii la initiativa Organizatiei Assisted Conception Taskforce si se sarbatoreste anual in multe capitale ale lumii, in semn de recunostinta fata de cuplurile care au facut si inca mai fac eforturi incredibile pentru a deveni parinti, dar si ca sa atraga atentia autoritatilor ca aceasta lupta are un final fericit intr-un procentaj din ce in ce mai mare. In Romania a fost sarbatorita pentru prima data anul trecut, pe 11 iunie, in Bucuresti, in Parcul Herastrau din Capitala. Aici au venit mai multi parinti cu copiii lor pentru a le povesti tuturor cum au reusit sa invinga infertilitatea.

In prezent, Romania se afla printre statele membre ale UE care au inregistrat cea mai mare scadere a populatiei in 2015, conform datelor publicate de Eurostat. Fenomenul dramatic s-a accentuat in 2016. Populatia Romaniei a scazut, in medie, cu 247 de persoane pe zi, potrivit Institutului National de Statistica. Pe de o parte din cauza mortalitatii crescute, pe de alta, a numarului de nasteri foarte mic. Infertilitatea este considerata, din pacate, la noi in tara, un moft, nu o afectiune medicala, desi se estimeaza ca un cuplu din patru se confrunta cu probleme legate de infertilitate. Daca si voi va confruntati cu neputinta de-a aduce un copil pe lume, nu mai stati pe ganduri si apelati la sfaturile unui specialist in infertilitate!

Vezi si Raspunsul specialistului: Care sunt analizele obligatorii pentru gravide inainte de nastere?

Autor: Alexandra Manaila

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here