Consiliul Elevilor protesteaza la simulari: Dam foaia goala pentru ca Ministerul ne vrea niste cobai

Consiliul Elevilor protesteaza la simulari. Reprezentantii Consiliului National al Elevilor au anuntat ca la simularea evaluarii nationale vor da foaia goala in semn de protest, deoarece considera ca probele nu le vor evalua competentele, ci doar cunostintele, subliniind totodata ca refuza sa fie cobai pentru Ministerul Educatiei.

Citeste si Incepe simularea evaluarii pentru elevii clasei a VIII-a. Participa si elevii clasei a VII-a

„Consiliul National al Elevilor, structura reprezentativa a elevilor din Romania, doreste sa aduca in atentia publica (mai ales voua, elevilor pe care ii reprezentam) o problema care este cunoscuta tuturor: metodele de evaluare din sistemul nostru de invatamant nu se pliaza pe nevoile si interesele actuale. De aceea, dar si pentru a responsabiliza toti decidentii care pana acum nu ne-au luat in serios, invitam elevii din Romania sa ni se alature in protestul prin care ne opunem modului in care sunt organizate simularile examenelor nationale. Mai mult decat orice altceva, o facem pentru generatiile viitoare, pentru ca ele nu trebuie sa fie asemenea noua, o generatie de sacrificiu, o generatie de cobai ai Ministerului Educatiei Nationale. Modificarile nefundamentate din acest an ne fac sa refuzam a fi partasi la acest experiment, unde examenele par a deveni un scop, nu un mijloc”, se arata intr-un comunicat transmis de reprezentatii Consiliului National al Elevilor.

Potrivit sursei citate, elevii care se aliniaza aceste forme de protest vor da foaia goala la simulare, deoarece probele nu evalueaza competentele elevului, ci doar cunostintele; nu vor evalua capacitatea de a gandi critic, ci doar de a reproduce informatiile dictate la clasa.

„Simularile au ajuns sa fie experimentul ministerului, nu experientele noastre de invatare, iar acest lucru ne motiveaza sa ne ridicam in fata tuturor acestor nedreptati, printr-un protest: fie dand foaia goala, fie scriind tot ceea ce este gresit la sistem, transformandu-ne foaia de examen intr-un manifest fata de invatamantul romanesc. (…) Dam foaia goala pentru ca suntem constienti ca ministerul ne vrea niste cobai, niste procente dintr-o diagrama si nimic mai mult. Nu vrem evaluari mai usoare, vrem evaluari reale”, se mai arata in comunicat.

Ministerul Educatiei Nationale organizeaza, in perioada 11-13 martie 2019, la nivel national, simularea Evaluarii Nationale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care participa, in premiera, si elevii clasei a VII-a.

Simularea se adreseaza celor aproximativ 350.000 de elevi inscrisi in clasele VII-VIII la inceputul anului scolar 2018-2019.

Vezi si Consiliul Elevilor cere amanarea aprobarii bugetului de stat pentru 2019

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here