Comisia Europeana ar putea sanctiona Austria din cauza legii alocatiilor copiilor est-europeni

Comisia Europeana a avertizat ca ar putea declansa procedura de sanctionare a Austriei, dupa ce Parlamentul de la Viena a adoptat un proiect de lege controversat care prevede reducerea alocatiilor copiilor imigrantilor din tari est-europene.

Vezi si Alocatiile copiilor romanilor care lucreaza in Austria, in pericol

Parlamentul de la Viena a adoptat un proiect de lege care prevede ca imigrantii din alte tari ale Uniunii Europene care muncesc in Austria vor primi pentru copiii aflati in tara de origine alocatii adaptate nivelului de trai si veniturilor din natiunea respectiva, informeaza agentia APA. Conform noului sistem de calcul, copiii imigrantilor vest-europeni ar urma sa primeasca alocatii mai mari, iar cei est-europeni mai mici.

Comisia Europeana avertizeaza ca ar putea declansa procedura de sanctionare a Austriei. „Imediat ce legea va intra in vigoare, Comisia Europeana nu va ezita sa recurga la toate posibilitatile, in contextul in care este garant al tratatelor comunitare”, a declarat Christian Wigand, un purtator de cuvant al Executivului UE.

„Indexarea veniturilor in functie de nivelul de trai nu este permisa prin dreptul comunitar, lucru confirmat de Curtea de Justitie a UE. Este o problema de corectitudine: o persoana care isi achita contributiile in sistemul national trebuie sa se astepte la indemnizatii la acelasi nivel cu celelalte”, subliniaza oficialul CE.

Vezi si Primarii din Germania contesta plata alocatiilor pentru copiii imigrantilor, inclusiv romani

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here