Cinci fete care au ingerat sedative internate la Spitalul Grigore Alexandrescu, una dintre ele in coma

Cinci copii din localitatea Racari, judetul Dambovita, care au ingerat medicamente cu efect sedativ au ajuns in stare grava la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala. Purtatorul de cuvant al Ambulantei Dambovita, Polixenia Necula, a declarat: „Am gasit patru copii cu varste de la trei la sase ani, cu stare de somnolenta, dupa ce au ingerat sedative. Am trimis patru ambulante la locul solicitarii, dintre care una cu medic si trei cu asistenta, care au fost redirectionate catre Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti. Potrivit acesteia, ulterior, politistul aflat la fata locului pentru a face cercetari, a solicitat inca o ambulanta, si pentru inca un copil care prezenta si el stari de somnolenta. Necula a precizat ca cei cinci copii fac parte din aceeasi familie, fiind vorba despre trei frati si doi verisori. Mama a declarat ca din tubul in care se aflau 20 de comprimate nu am mai gasit nicio pastila”, a spus Necula.

Citeste si: Sase elevi dusi la spital, dupa ce o fata a pulverizat un spray iritant in clasa

Reprezentantii Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu au declarat ca cele cinci fete care au in ingerat in mod accidental Anxiar, un medicament pentru tratamentul starilor de anxietate, raman internate in spital. Minorele sunt in Sectia de Toxicologie sub tratament perfuzabil.

Unul dintre copiii care au ingerat sedative este in coma, iar alti patru au intoxicatie acuta, au declarat surse din ancheta. Cele cinci copile cu varste cuprinse intre 3 si 9 ani, trei surori si doua verisoare, erau singure acasa, in satul Racari, comuna Ghergani, mama celor trei fiind plecata sa incaseze ajutorul social. Femeia a fost cea care le-a gasit pe fetite fiindu-le rau si a sunat la 112. Politistii din Dambovita au deschis o ancheta in acest caz pentru a stabili cu exactitate toate imprejurarile evenimentului.

Sursa: Mediafax

Citeste si: Cinci fete dintr-un centru de plasament, la spital dupa ce ar fi consumat etnobotanice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here