Centrul de Transfuzie Sanguina face apel la donatori pentru o fetita care sufera de cancer

Centrul de Transfuzie Sanguina din Bucuresti face apel la cetatenii care au grupa sanguina 0 RH negativ pentru o fetita bolnava de cancer, aceasta fiind internata la Institutul Oncologic Bucuresti.

„Avem nevoie de donatori cu grupa 0 RH negativ pentru o fetita cu afectiune neoplazica de la Institutul Oncologic Bucuresti. Ea are nevoie de trombocite, asa ca e e musai sa fi donat cel putin o data in ultimele 6 luni si sa fi trecut 2 luni de la ultima donare. Va asteptam la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti (L-V, 7:30-13:30)”, reiese din anuntul facut pe Facebook de Centrul de Transfuzie Sanguina.

Centrul de Transfuzii se confrunta cu o lipsa mare de donatori, avand nevoie, zilnic, de cel putin 450 de pungi, in timp ce necesarul spitalelor se ridica la 800 de pungi, in fiecare zi. Toti cei care doneaza beneficiaza de o zi libera de la locul de munca, de sapte bonuri de masa si de o reducere de 50% pentru transportul cu RATB-ul si metroul. Femeile trebuie sa aiba peste 56 de kilograme, iar barbatii peste 58 de kilograme si sa nu fi avut boli cronice sau cardiace.

La donatie, se recolteaza 450 de mililitri de sange care reprezinta 10% din volumul circulant al corpului, iar in aproximativ 24 de ore, organismul inlocuieste sangele donat. Medicii spun ca o persoana poate face donatii de sange o data la 70 de zile.

Sursa: MEDIAFAX

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here