Centru de urgenta pentru mame si copii

Primaria Capitalei va realiza un complex format din o banca de alimente, o cantina sociala cu 200 de locuri, un centru de tranzit pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului, dar si un centru de urgenta pentru mame si copii. Valoarea proiectului este de peste 72.000.000 de lei.

“Am considerat necesara aceasta initiativa pentru ca municipiul Bucuresti este singura capitala europeana care nu are o astfel de banca de alimente care sa raspunda nevoii de hrana a copiilor si adultilor provenind din familii defavorizate”, se arata in proiectul de hotarare.

Vezi si Primaria Capitalei va infiinta centre pentru screeningul cancerului de san si cel de col uterin

Complexul Bancii de Alimente va fi format din spatii de depozitare la cald si rece, zona de prelucrare produse alimentare, zona de preambalare, zona de servit masa, centru de formare, centru de tranzit pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului si centru de urgenta pentru mama si copil”, se arata in proiectul de hotarare votat, joi, in sedinta CGMB.

Potrivit sursei citate, de serviciile bancii de alimente vor beneficia cetatenii care au un venit mediu lunar sub nivelul aprobat al Indicatorului Social de Referinta, adica 500 de lei.

Banca de alimente va primi donatii de alimente de la producatorii din industria alimentara si retraileri, pe care le trasmite organizatiilor neguvernamentale sau chiar direct categoriilor defavorizate.
Momentan, in Bucuresti sunt inscrise la cantinele sociale aproximativ 1.000 de persoane.

Valoarea totala a investitiilor preconizate a fi realizate in 12 luni este de peste 72.000.000 de lei, fara TVA.

In cadrul sedintei CGMB, consilierul USR, Florin Grigorescu, a precizat ca proiectul se suprapune cu alte proiecte asemanatoare care exista in Capitala.

“Se suprapun aceste proiect, nu mai bine s-ar integra toate acestea intr-o singura banca de alimente in Bucuresti? Nu am observat niste obiective: Cu cat va scadea gradul de saracie, cati oameni vor fi ajutati de acest centru? Vreau sa vad niste documentati mai profesioniste”, a declarat consilierul USR.

De cealalta parte, reprezentantii Directiei de Asistenta Sociala au precizat ca este necesar de un singur proiect la nivelul Capitalei.

“Suntem singura capitala europeana care nu are o astfel de banca de alimente. Da, este Crucea Rosie si inca o alta organizatie care se bazeaza pe punga de fasole din supermarket. (…) Este nevoie de un singur proiect”, a declarat Cosmina Simiean, directorul Directiei de Asistenta Sociala.

Sursa: Mediafax

Vezi si Primaria Capitalei vrea sa ofere 450 lei copiilor pentru procurarea rechizitelor scolare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here