Centru de protono-terapie, in special pentru copiii cu cancer

Primaria Capitalei vrea sa construiasca un centru de protono-terapie, un tratament indicat pentru orice forma de cancer, insa recomandat in mod special pentru tipurile de cancer la copii.

Citeste si Viitorii parinti invata sa schimbe corect scutece folosind un manechin in loc de bebelus

Edilul Capitalei, Gabriela Firea, a semnat cu reprezentantii unei companii japoneze un memorandum pentru construirea centrului, care ar urma sa fie ridicat peste trei ani.

„In toamna anului trecut, am fost in vizita oficiala in Japonia si am vizitat un centru de protono-terapie. Si am fost impresionata, iar acum vrem sa replicam si in Romania si la Bucuresti acest tip de tratamente revolutionare. Acest studiu de fezabilitate, care va fi realizat de compania japoneza ne va permite sa stim exact care va fi varianta optima pentru centrul din Bucuresti”, a declarat Gabriela Firea, intr-o conferinta de presa.

Potrivit edilului, valoarea totala va fi de 200 de milioane de euro, iar locatia centrului va fi pe Soseaua Vitan – Barzesti.

Gabriela Firea a mai precizat ca protonoterapia este indicata in special pentru tipurile de cancer la copii, pentru a nu-i trata cu o forma clasica, cu chimioterapie sau radioterapie, care sunt extrem de invasive, si se aplica in cazul afectiunilor oncologice la tesuturile moi, de asemenea a unor organe care sunt vitale, si care ar putea sa fie afectate de chimioterapie. In ceea ce priveste plata pacientilor, centrul va fi un spital de stat, ca urmare, pentru orice persoana asigurata, copiii oricum sunt asigurati, costurile vor fi incluse in asigurarea de sanatate.

Studiul de fezabilitate va dura 10 luni, prin care se va decide formula cea mai convenabila de constructie, iar din ziua din care se va semna ordinul de incepere a lucrarilor sa nu dureze mai mult de doi ani, a precizat Firea.

Vezi si Fetita care avea 6 kilograme la 12 ani a murit la spital

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here