Ce spune Ligia Deca, ministrul Educației, despre păstrarea structurii modulare a anului școlar, despre închiderea școlilor pe fondul crizei energetice și despre introducerea uniformei școlare

Școlile nu se vor închide, indiferent de evoluția pieței energetice, a spus Ligia Deca, în prima conferință de presă în calitate de ministrul al Educației.
Prioritatea noastră este să păstrăm toate școlile deschise, indiferent de ceea ce se întâmplă pe piața energetică. Nu ne mai putem permite goluri sau pauze în procesul de învățare. Unitățile de învățământ beneficiază de prețuri plafonate. Orice creștere de facturi nu poate surveni decât din creșteri de consum, nu din creșteri tarifare. Cu toate acestea, am solicitat condiții normale de funcționale. Din analizele noastre nu există motive de îngrijorare – dacă apar, individual, să ne fie aduse la cunoștință” a spus Ligia Deca, adăugând că există discuții guvernamentale privind sprijinul acordat școlilor.
De asemenea, va fi păstrată structura modulară a anului școlar și fi analizată această formulă abia după un an de la implementare.
În ceea ce privește introducerea uniformei școlare, ministrul educației susține că uniforma şcolară poate fi o opţiune atâta vreme cât ea nu devine instrument de excluziune. ”Nu cred că putem impune copiilor, care au garantat dreptul la educaţie, să cumpere o uniformă atunci când familiile lor nu-şi pot permite. Deci uniforma poate fi un instrument pentru a nu avea diferenţieri din punct de vedere social, dar aceasta, când copiii nu-şi pot permite, să fie asigurată, ca dreptul la educaţie să fie garantat” a explicat ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here