Ce spun parintii copiilor care invata la scoala care a luat foc in Capitala

Parintii copiilor care invata la Scoala 124 din Sectorul 5 din Capitala, care a luat foc luni dimineata, sustin ca lucrurile ar fi fost grave daca incendiul ar fi izbucnit in timp ce in unitate erau elevi. Copiii au fost relocati la 3 scoli din zona.

„Cand il duceam la scoala aveam o siguranta, acum pot doar sa-i multumesc lui Dumnezeu ca nu s-a intamplat cand ei au fost la scoala, pentru a din cate am vazut focul s-a extins cu o rapiditate foarte puternica, fiind si acoperisul din lemn. Bine ca nu au fost ei la scoala in acele clipe”, spune o mama.

Vezi si Dupa incendiul de la Scoala 124, parintii ar trebui sa ia atitudine!

„Fiica mea a plans cand a aflat ca va merge la alta scoala. (…) Mi s-a spus ca este de la un scurt circuit, insa nu prea cred. Nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat, daca ar fi fost copii la scoala. Ceva grav. Nici nu vreau sa ma duc cu gandul”, sustine mama unui elev.

Parintii sustin ca mutarea elevilor la alte unitati scolare ii afecteaza atat pe ei, cat si pe copii.

„Este agitatie foarte mare si o zapaceala ce n-am mai vazut. Sper sa se rezolve pana la toamna problema cu scoala lor. Se pierd copiii intre ei. Am copil la gradinita si l-am pierdut pe aici, e groaznic. Fetele mele erau obisnuite cum ies din casa sa intre in scoala, aici e mai ciudat un pic. E aiurea, e foarte greu, nu-mi place. E un disconfort pentru ei”, pentru noi, spune o alta mama.

„Nu ne place, s-au obisnuit cu scoala lor. Este foarte greu, pentru ca este si o distanta mult mai mare fata de scoala la care au invatat ei. Sper sa se faca scoala cat mai curand, pentru ca vor avea de suferit copiii. Nu este nimeni de vina ca a luat foc acolo, insa trebuie sa se faca pana la toamna. (…) Este inghesuiala. Din fericire, avem putin timp pana la vacanta”, sustine un parinte.

„Ne-a dat peste cap cu totul. Ce nu inteleg este de ce macar pe astia mici nu i-au lasat in vacanta, ca mai este putin timp de scoala. Chiar nu era o pierdere, pentru o saptamana si trei zile sa ne trambalam de colo-colo. (…) Scoala care a ars este chiar langa blocul nostru si ea a vazut cand ardea, a plans si ea si noi”, spune o mama.

Primaria Sectorului 5 a anuntat ca Scoala 124 din Capitala, care a luat foc, luni de dimineata, era in curs de obtinere a autorizatiei ISU, precizand ca in unitatea de invatamant erau montati senzorii de incendiu, dar si usi antifoc. Scoala va intra in renovare dupa finalizarea anchetei.

„Scoala Gimnaziala nr. 124 elaborase documentatia necesara consolidarii cladirii (expertiza tehnica efectuata in decembrie 2017) si se afla in stadiul final al pregatirii pentru obtinerea autorizatiei ISU (faza de intocmire a scenariului de securitate la incendiu), in decursul acestui an, celelalte masuri necesare fiind implementate: s-au montat senzorii de avertizare la incendiu, s-a ignifugat podul, s-au montat usi antifoc”, reiese dintr-un comunicat de presa transmis de Primaria Sectorului 5.

In acest context, institutia a precizat ca, dupa finalizarea anchetei cu privire la cauzele care au dus la aprinderea focului, Scoala 124 va intra intr-o procedura de renovare.

In urma incendiului de luni dimineata, reprezentantii Primariei Sectorului 5 au relocat elevii care invatau in aceasta scoala astfel: cele 3 clase pregatitoare la Gradinita nr. 35, cele 12 clase primare la Scoala Gimnaziala nr. 126, cele 11 clase gimnaziale la Scoala Gimnaziala nr. 143.

Potrivit sursei citate, examenul de Evaluarea Nationala pentru clasa a VIII-a „se va desfasura fara probleme, toate aspectele tehnice umand a se rezolva in zilele imediat urmatoare”.

Scoala nr. 124 din sectorul 5 al Capitalei, unde a izbucnit un incendiu puternic luni dimineata, nu are autorizatie de securitate la incendiu, institutia de invatamant obtinand in 2001 un aviz de securitate la incendiu, pentru lucrari de consolidare si refunctionalizare, potrivit ISU Bucuresti-Ilfov.

Vezi si Scoala 124, care a luat foc in Capitala, era in curs de obtinere a autorizatiei ISU

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here