Capitala, fruntasa in clasamentul mediilor de 10 pentru admiterea la liceu

Ministerul Educatiei Nationale a publicat listele cu ierarhia la nivel judetean si din Capitala pentru absolventii clasei a VIII-a care au sustinut Evaluarea Nationala 2019. Capitala e fruntasa in clasamentul elevilor care au media 10 pentru admiterea la liceu.

Citeste si Rezultate finale Evaluare Nationala 2019

Ierahia absolventilor clasei a VIII-a in functie de mediile de 10 obtinute la Evaluarea Nationala 2019 poate fi consultata pe site-ul admitere.edu.ro. Capitala ocupa prima pozitie in aceasta ierarhie, cu 22 de absolventi care vor intra la liceu cu media de admitere 10. Bucurestiul este urmat in clasament de judete precum Dolj, cu 18 medii de admitere de 10, Arges cu 13 si Cluj cu 11 medii de 10.

La polul opus se afla judetele Tulcea, Harghita si Covasna, unde niciun elev nu a reusit sa obtina media 10 pentru admiterea in liceu.

In Brasov, 11 absolventi au obtinut media de admitere 10, in Constanta 9, la Iasi 8, la fel si in judetul Timis. La nivelul judetului Alba, 4 elevi au obtinut media de admitere la liceu 10, la fel si in judetul Hunedoara. In Sibiu, un singur elev a avut media 10.

Media de admitere in liceu constituie criteriu pentru admiterea in invatamantul liceal de stat. Media de admitere in liceu este media ponderata intre media generala obtinuta la Evaluarea Nationala (cu o pondere de 80%) si media generala de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

Anexa nr. 2 la ordinul MEN nr. 4829/30.08.2018, privind organizarea si desfasurarea admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2019-2020, arata ca ”Media de admitere, pe baza careia se realizeaza inscrierea in clasa a IX-a de liceu a absolventilor invatamantului gimnazial, se calculeaza ca medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 80%, si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 20% in calculul mediei de admitere.” Exceptie fac colegiile nationale militare.

Sursa: Mediafax

Citeste si 429 de medii de 10 la Evaluarea Nationala

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here