Campanie dedicata elevilor si profesorilor privind diabetul zaharat

Acces la sanatate, Acces la viata este o campanie educationala de informare si preventie privind diabetul zaharat, dedicata elevilor de clasele V-VIII, profesorilor si parintilor acestora. Campania isi doreste sa aduca in atentia copiilor si parintilor informatii despre cum se pot recunoaste simptomele diabetului, cum poate fi prevenit diabetul tip 2 si mai ales cum putem avea un stil de viata sanatos la scoala dar si acasa.

Vezi si „Diabetul nu este o joaca!”

Campania Acces la sanatate, acces la viata este o caravana educationala care se va desfasura in 10 comunitati scolare din judetul Giurgiu. Elevi, parinti si profesori din aceste comunitati, vor participa la un program educational realizat si sustinut de Da, si eu pot impreuna cu Asociatia Pacientilor cu Afectiuni Atoimune cu sprijinul  OMV Petrom si Clinica Sanamed.  In cadrul programului vor avea loc prezentari interactive sustinute de cadre medicale si testari ale glicemiei realizate cu glucometru rapid. Scopul programului este de a promova un stil de viata sanatos, dar si de a explica participantilor care sunt manifestarile si provocarile carora le fac fata zi de zi persoanele diagnosticate cu diabet. Totodata, persoanele care sufera deja de aceasta afectiune vor primi informatii despre tehnologiile si mai ales despre stilul de viata pe care care sa-l adopte pentru a-si tine sub control glicemia si vor beneficia de sfaturile unei persoane care traieste  cu diabet tip 1, Gabriela Airinei. In anul 2017, Gabriela a facut „Turul Romaniei pe bicicleta – Da, si eu pot” fiind prima persoana cu diabet tip 1 care a realizat aceasta performanta. Povestea Turului Romaniei pe bicicleta cu diabet, o  gasiti aici: https://www.dasieupot.ro/

Caravana presupune o activitate educativa de cca. 2 ore care va consta in expuneri teoretice si filmulete educative pe tema diabetului atat tip 1 cat si tip 2, sustinute de medicii clinicii Sanamed si un dialog interactiv cu participantii – elevi, parinti si profesori – pe tema unui stil de viata sanatos in care sportul si miscarea in aer liber au un rol foarte important. Pe baza acordului scris al parintilor, se vor face testari de glicemie copiilor. In cadrul campaniei vor fi donate glucometre pentru dispensarele scolare sau dispensarele de comuna / medici familie si mici premii surpriza pentru copii.

Prima parte a programului Acces la sanatate, acces la viata, se va desfasura in perioada 4-8 iunie 2018, urmand ca la inceputul anului scolar 2018-2019 sa continue in alte comunitati din judetul Giurgiu Comunitatile in care vom ajunge in prima etapa sunt: Bolintin Vale, Gaiseni, Floresti-Stoenesti, Roata de Jos, Cartojani si Vanatorii Mici.

Intreg proiectul va oferi elevilor si profesorilor posibilitatea de a intelege cat de important este sa ai o viata activa chiar daca suferi de o boala cronica si sa-i incurajeze sa-si urmeze visele.

Vezi si Alina Andreescu: Diabetul la copii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here