Calendarul simularilor pentru Evaluare nationala si Bacalaureat

Ordinul Ministerului Educatiei privind aprobarea organizarii simularii Evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a si a simularii examenului de Bacalaureat din anul scolar 2018-2019 a fost publicat in Monitorul Oficial. Potrivit Ordinului, publicat in Monitorul oficial, atat simularea de la evaluarea nationala, cat si cea de la Bacalaureat vor avea loc in luna martie. Simularea evaluarii nationale se organizeaza pentru elevii claselor a VIII-a, la care participa si elevii clasei a VII-a. Calendarul simularilor pentru Evaluare Nationala si Bacalaureat, il gasiti aici.

Vezi si Elevii claselor a VII-a vor sustine simularea Evaluarii Nationale

„Discipilinele la care se organizeaza simularea evaluarii nationale pentru elevii clasei a VIII-a in anul scolar 2018-2019 sunt: limba si literatura romana, limba si literatura materna (pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna, matematica)”, se arata in Ordinul mentionat.

La solicitarea scrisa a elevului sau a parintelui/tutorelui, notele obtinute la simularile nationale pot fi trecute in catalog.

In privinta simularii probelor scrise ale examenului de Bacalaureat national, sesiunea se organizeaza pentru elevii claselor terminale ale liceului, a XII-a si a XIII-a seral/frecventa redusa, la care participa si elevii claselor a XI-a si a XII-a seral/frecventa redusa, invatamant de masa.

Totodata, simularea la examenul de bacalaureat sunt: limba si literatura romana, limba si literatura materna (pentru elevii de la toate filierele, profilurile si specializarile care au umrat studiile liceale intr-o limba a minoritatilor nationale), matematica si istorie.

Calendarul stabilit prin Ordinul Ministerului Educatiei este:

– Simulare evaluare nationala

11 martie 2019 Limba si literatura romana – proba scrisa
12 martie 2019 Matematica – proba scrisa
13 martie Limba si literatura materna – proba scrisa
22 martie 2019 Afisarea rezultatelor

– Simulare probe scrise ale examenului de bacalaureat nationala

18 martie 2019 Proba E) a) – proba scrisa – Limba si literatura romana
19 martie 2019 – Proba E) b) – proba scrisa Limba si literatura materna
20 martie 2019 Proba E) c) proba scrisa – proba obligatorie a profilului
21 martie 2019 – Proba E) d) – proba scrisa – proba la alegere a profilului si specializarii (se organizeaza numai pentru elevii clasei a XII-a)
29 martie 2019 – Afisarea rezultatelor.

Vezi si Kids Club, activitati creative pentru copii, in weekendurile lunii martie

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here