Cabinete medicale moderne pentru elevi, inchise

Primele cabinete medicale pentru elevi construite in mediu rural din judetul Bistrita-Nasaud, in Prundu-Bargaului, au lacatul pe usa, de mai bine de un an, deoarece Ministerul Sanatatii nu a deblocat posturile de medici si asistenti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primaria Prundu-Bargaului este prima din judetul Bistrita-Nasaud care a incercat sa infiinteze cabinete de medicina scolara pentru cei peste 1.400 de elevi pe care ii are comuna. Desi cabinetele sunt gata de mai bine de un an, dotate si utilate, acestea stau inchise de luni de zile deoarece Ministerul Sanatatii nu a deblocat doua posturi de medici si doua de asistent medical, necesare cabinetelor.

Vezi si Reţeaua privată de sănătate Regina Maria a deschis Campusul Medical Brasov

 “Cabinetele medicale sunt functionale din punctul nostru de vedere. Cladirea este amenajata conform stas-lui, avem toata aparatura necesara, dar problema este ca nu avem medici. Asteptam ca cei de la Ministerul Sanatatii sa ne aprobe salariile pentru medicii care urmeaza sa lucreze acolo. Este vorba de doi medici si doua asistente. Noi ii vom angaja, dar banii ii vom primi de la Ministerul Sanatatii. Asteptam de mai bine de un an de zile sa ii bugeteze”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul comunei Prundu Bargaului, Doru Crisan.

Anul trecut Primaria Prundu Bargaului a investit peste 100 de mii de lei in cele doua cabinete medicale scolare – unul pentru medicina generala si altul pentru stomatologie, si, atat reprezentantii Primariei, cat si cei ai autoritatilor judetene au facut numeroase solicitari pentru angajarea personalului, insa nu au primit niciun raspuns de la Ministerul Sanatatii.

“Am facut numeroase solicitari, dar nu avem inca un raspuns. Anul trecut ni s-a spus ca este posibil sa fie deblocate posturile dupa rectificarea bugetara, dar nu s-a rezolvat problema. Am facut noi solicitari, s-a implicat si Institutia Prefectului in aceasta problema. Asteptam inca un raspuns”, a spus directorul Directiei de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, dr. Anca Andritoiu.

In judetul Bistrita-Nasaud, doar un elev din patru are acces la servicii de medicina scolara, in judet functionand 11 cabinete medicale scolare generale si sase de medicina dentara, toate in mediul urban.

Vezi si MedLife a inaugurat o Hyperclinica in Baneasa cu centru de excelenta in proctologie

Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here