Burse scolare pentru 4 elevi din Timis. Afla cine isi doneaza indemnizatia

Fundatia Universitatea de Vest Timisoara va acorda in urmatorul an burse scolare pentru patru elevi din mediul rural, din judetul Timis. Sursa de finantare este indemnizatia de parlamentar a deputatului Marilen Gabriel Pirtea. Este al doilea an a consecutiv in care parlamentarul asigura, prin intermediul Fundatiei, astfel de burse.

Citeste si: Peste 4.700 de elevi vor primi burse

In criteriile de selectie a elevilor s-a tinut cont de situatia socio-economica si de performantele educationale ale acestora. Astfel, au fost vizati cei apartinand minoritatilor nationale, elevii care au parintii plecati in strainatate si ale caror conditii de viata sunt precare, cei cu venituri familiale limitate, orfanii, cat si olimpicii din mediul rural. Cuantumul burselor este de 300 lei/luna, durata de acordare fiind de 10 luni, incepand cu decembrie 2018.

Potrivit Mediafax, pe 6 decembrie, au fost semnate contractele, la actiune fiind invitati elevii si insotitorii acestora, directorii de scoli si primarii din localitatile din care fac parte copiii. Pentru a beneficia de bursa, acestia trebuie sa nu fie exmatriculati, sa nu renunte la frecventarea cursurilor, sa nu inregistreze 10 absente nemotivate intr-un semestru si sa nu aiba corigente. De asemenea, elevii trebuie sa aiba media 10 la purtare si sa obtina o medie semestriala si anuala mai mare de 8.

„Acesti copii au demonstrat deja ca vor sa invete. Ar fi pacat ca situatia financiara precara sa fie o piedica in evolutia lor. Bursa le este de folos, intrucat, dupa cum bine se stie, scoala in Romania este gratuita doar declarativ. Costurile ascunse ale educatiei se pot dovedi prea mari pentru multe familii. Sumele necesare platii burselor provin din indemnizatia de deputat, Fundatia UVT fiind cea care a facut demersurile de identificare si selectie a beneficiarilor. Eu stiu ca a sprijini patru elevi este doar o picatura in ocean in contextul in care milioane de romani traiesc in saracie, dar, daca fiecare dintre noi facem cate ceva in micul nostru colt de Romanie, efectele pozitive vor fi cu siguranta vizibile”, spune deputatul Marilen Pirtea.

Sursa: Mediafax

Citeste si: „Bradul care daruieste!” pentru copiii cu autism

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here