Bebelus prematur nascut la 5 luni, a supravietuit si a implinit 1 an

Richard, 1 an

Un bebelus, considerat cel mai prematur copil care s-a nascut la doar 5 luni si caruia medicii nu-i dadeau sanse de supravietuire, a implinit de curand 1 an. Il cheama Richard Scott William Hutchinson, iar numele lui a fost trecut in Cartea Recordurilor Guiness drept cel mai prematur copil.

Atunci cand bebelusul s-a nascut, pe 5 iunie 2020, medicii i-au pregatit pe parintii acestuia pentru tot ce era mai rau, pentru ca sansele lui de a supravietui se apropiau foarte mult de zero.

Micutul Richard s-a nascut la Spitalul de Copii din Minnesota. Mamei acestuia (Beth Hutchinson) i-a fost indus travaliul, pentru ca aparuse o complicatie care ii punea viata in pericol.

Bebelusul s-a nascut cu 131 de zile mai devreme decat DPN-ul (Data probabila de nastere) si cantarea doar 337 de grame. Era atat de mic, incat parintii il puteau tine intr-o singura palma.

Primele saptamani au fost critice, iar personalul medical de la departamentul de neonatologie a fost surprins de forta prematurului. Din cauza pandemiei de Covid-19, parintii micutului nu au putut sa stea la spital cu bebelusul, dar in fiecare zi veneau sa-l viziteze.

Richard, 1 an

In decembrie 2020, atunci cand Richard a implinit varsta de 6 luni medicii au fost de acord sa-l externeze si astfel a putut petrece primul Craciun impreuna cu parintii lui, Beth si Rick Hutchinson.

Pe 5 iunie 2021, micutul a implinit varsta de 1 an, iar parintilor nu le-a mai fost frica sa le impartaseasca si celorlalti despre experienta prin care au trecut.

“Si acum ni se pare totul ireal. Suntem in continuare surprinsi, dar si foarte fericiti. (N.a: Spunerea povestii lui Richard) este un mod de a atrage atentia asupra nasterilor de prematuri” a spus mama copilului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here