Bacalaureat 2019: ultima proba scrisa din aceasta sesiune

Ultima proba scrisa din aceasta sesiune, testul la alegere al profilului si specializarii a avut loc astazi. Peste 136.000 de candidati, 116.316 din promotia curenta si 19.771 din promotiile anterioare, s-au inscris pentru a sustine prima sesiune a examenului.

Citeste si Doar unul din doi copii, dintr-o generatie scolara, intra in cursa Bac-ului

Afisarea primelor rezultate, in centrele de examen si pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevazuta pentru data de 8 iulie, pana la ora 12:00. Contestatiile pot fi depuse in aceeasi zi, in intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi facute publice pe 13 iulie.

Ministerul Educatiei Nationale a pus la dispozitia celor interesati linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfunctionalitati pe durata probelor scrise. Numarul va fi disponibil in perioada 1 – 4 iulie, intre orele 8:00 – 16:00.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii, cumulativ:

* sustinerea tuturor probelor de evaluare a competentelor lingvistice si digitale;
* sustinerea tuturor probelor scrise si obtinerea notei 5 (cel putin) la fiecare dintre acestea;
* obtinerea mediei 6 (cel putin) la probele scrise.

397 de elevi au lipsit,in Capitala de la proba scrisa la alegere a profilului

397 de elevi au absentat, joi, in Capitala de la proba scrisa la alegere a profilului si specializarii din cadrul primei sesiuni a examenului de bacalaureat, potrivit unei informari a Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.

Pentru sustinerea probei, s-au inscris 13.924 de candidati, iar dintre acestia au absentat 397. Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti precizeaza ca niciun candidat nu a fost eliminat.

Sursa: Mediafax.ro

Vezi si Bacalaureat 2019: testul la proba obligatorie a profilului

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here