Bacalaureat 2019: proba competentelor lingvistice

Elevii clasei a XII-a sustin, miercuri si joi, proba competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala, in cadrul examenului de Bacalaureat, potrivit calendarului emis de Ministerul Educatiei Nationale. Peste 130.000 de absolventi de liceu s-au inscris pentru a sustine BAC-ul.

Vezi si Examenul national de Bacalaureat 2019, proba orala la limba romana

Potrivit datelor calendarului examenului national de Bacalaureat 2019, miercuri, elevii clasei a XII-a vor sustine evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala (proba C). Elevii claselor terminale din ciclul liceal vor sustine aceasta proba in zilele de 12 si 13 iunie.

Conform situatiei centralizate, 135.655 de absolventi de liceu, respectiv 116.037 din promotia curenta si 19.618 din seriile anterioare, s-au inscris pentru a sustine examenul national de Bacalaureat 2019 in prima sesiune, care a inceput in data de 3 iunie, cu proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana (proba A).

Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana/limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. In situatia in care un candidat refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale, se considera ca acesta nu a sustinut proba.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidatilor in salile de examen cu manuale, dictionare, notite, insemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu.

Probele scrise ale examenului national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, incep luni, 1 iulie, cu examenul la Limba si literatura romana.

Examenul national de Bacalaureat se considera promovat de catre absolventii de liceu care indeplinesc, cumulativ, urmatoarele conditii: au sustinut probele de evaluare a competentelor, au sustinut toate probele scrise si au obtinut cel putin nota 5 la fiecare dintre acestea, respectiv au obtinut cel putin media 6 la probele scrise.

Citeste si BAC 2019, proba competentelor digitale

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here