Avocatul Poporului s-a autosesizat in cazul fetitei de 13 ani, care a ramas insarcinata

Avocatul Poporului s-a autosesizat in cazul unei fete de 13 ani, din comuna Negomir, judetul Gorj, care a ramas insarcinata cu un vecin de 63 de ani. Institutia verifica o posibila incalcare a art. 49 din Constitutia Romaniei privind protectia copiilor si a tinerilor.

Citeste si Noua copii au ajuns la spital dupa ce au consumat lapte stricat la scoala

,,Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu in cazul unei fete de 13 ani, din comuna Negomir, judetul Gorj, care a ramas insarcinata cu un vecin de 63 de ani. Sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a art. 49 din Constitutia Romaniei privind protectia copiilor si a tinerilor”, se arata intr-un comunicat de presa al Avocatului Poporului.

Procurorii au schimbat incadrarea juridica din act sexual cu minor in viol pentru barbatul de 63 de ani din judetul Gorj, acuzat ca a lasat insarcinata o fata de 13 ani. Barbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Barbatul acuzat ca a intretinut relatii sexuale cu o fata de 13 ani a recunoscut fapta in fata anchetatorilor, insa ar fi spus ca fata si-ar fi dat consimtamantul. Dupa audieri, insa, procurorii au schimbat incadrarea juridica din act sexual cu minor in viol.

Vezi si Barbatul de 63 de ani, care a lasat insarcinata o adolescenta, a fost retinut

„In continuarea cercetarilor privind savarsirea infractiunii de act sexual cu un minor, comisa de barbatul de 63 de ani, din Negomir, procurorul de caz a dispus schimbarea incadrarii juridice, fiind intrunite conditiile infractiunii de viol, iar barbatul a fost prezentat Judecatoriei Targu-Jiu cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, insusita ulterior si de instanta. Barbatul a fost reintrodus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al IPJ Gorj”, a declarat Miruna Prejbeanu, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj.

Bunica fetitei, din comuna Negomir, s-a prezentat la Politie si a depus plangere impotriva barbatului care ar fi intretinut relatii sexuale cu nepoata sa, in urma carora copila a ramas insarcinata. Medicii au descoperit ca fata este insarcinata in cinci luni. Aceasta mai are doi frati. Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Gorj a deschis o ancheta, fetita urmand sa fie consiliata psihologic.

Citeste si Copil mort dupa trei zile de la nastere. Politia a deschis o ancheta

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here