Avocatul Poporului cere Ministerului Educatiei sa fie redeschise scolile

Imagine de Katrina_S de la Pixabay

Chiar daca Organizatia Mondiala a Sanatatii a recomandat mentinerea scolilor deschise, chiar si in conditii de pandemie, – sustinand ca sanatatea mintala a copiilor si educatia lor este prioritate, cu atat mai mult cu cat rata infectiei in radul elevilor este foarte mica- , in Romania scolile si gradinitele au trecut exclusiv in activitate online, incepand de pe 9 noiembrie 2020.

Citeste si: Studiu: cei mai multi dintre parinti sunt dezamagiti de invatamantul online

Avocatul Poporului s-a autosesizat si cere Ministerului Educatiei sa ia in considerare cum au procedat celelalte state europene si sa fie redeschise scolile si in Romania.

„In zona rurala, practic, conectivitatea la internet este extrem de precara si in multe locuri nu exista. Accesul la mijloacele prin care sa poata participa la invatamantul online, in multe locuri nu exista. Vom avea o generatie care are doi ani scolari pierduti” spune Renate Weber, Avocatul Popprului, potrivit mediafax.ro.

Potrivit Oficialului din cadrul institutiei Avocatului Poporului, si in studiile internationale se arata ca foarte putine scoli au devenit focase infectioase de la izbucnirea pandemiei si ca nu comunitatile scolare sunt responsabile pentru cazurile de infectii in randul minorilor, ci prietenii si familie, scrie edupedu.ro.

Citeste si: Scoala online: copilul si nevoia de socializare

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here