Au primit tichete de 500 de lei doar o treime dintre copiii din medii favorizate, ceilalți în octombrie și noiembrie

97.888 de copii din familii defavorizate au primit azi ajutorul de 500 de lei, pentru îmbrăcăminte și rechizite, potrivit Ministerului investițiilor și Proiectelor Europene. Este vorba despre cei care dețineau carduri din anul școlar precedent, iar acest lucru înseamnă o treime din numărul total de elevi care ar trebui să beneficieze de acest ajutor. Suma totală virată până acum este de 48,9 milioane lei.

Potrivit ministerului, cardurile pentru noii beneficiari vor fi emise și distribuite în cursul lunii octombrie, urmând ca ajutoarele să fie virate în prima parte a lunii noiembrie, în condițiile în care școala a început pe 5 septembrie.

„Pentru copiii din medii defavorizate, accesul la educație este esențial pentru a se putea încadra, ca adulți, pe piața muncii, însă de cele mai multe ori condițiile materiale în care trăiesc îi expun riscului de abandon școlar. Ajutorul pentru rechizite și îmbrăcăminte acordat preșcolarilor și elevilor vulnerabili și în acest an școlar reprezintă, pentru mulți dintre ei, șansa de a merge în continuare la școală. Mă bucur că am reușit să facem astăzi plățile pentru aproape 100.000 de elevi, care vor putea utiliza sprijinul în cursul acestei săptămâni. În anul școlar 2022-2023, peste 300.000 de copii din medii defavorizate vor primi cei 500 de lei, datorită Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate”, a precizat ministrul Marcel Boloș.

Astfel, de acest sprijin de 500 de lei vor beneficia:

– Copiii din învățământul de stat preșcolar, cu condiția ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei);

– Elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe țară (1.275 lei).

Prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), se vor acorda în acest an școlar ajutoare pentru rechizite și îmbrăcăminte în valoare totală de peste 150 de milioane de lei, pentru aproximativ 300.000 de preșcolari și elevi din familii defavorizate, se mai arată în comunicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here