Asociatiile de elevi, despre introducerea uniformelor in scoli: O masura pur demagogica

Asociatiile de elevi din Romania sustin ca introducerea uniformelor in scoli este o masura pur demagogica, deoarece nu rezolva problemele existente cu securitatea scolilor.

Vezi si De ce este bine sa invete engleza de copil?

„Tragem un semnal de alarma asupra faptului ca introducerea uniformelor scolare este o masura pur demagogica, deoarece ea nu substituie prezenta unor agenti de securitate special instruiti in sensul asigurarii sigurantei persoanelor din institutii publice, acestea fiind doar un alt mod de identificare a elevilor, fapt ce se poate realiza si pe baza carnetului de elev. Totodata, conceptul de <uniforma obligatorie> este unul vag, accesul elevilor in scoala neputand fi interzis pe motivul nepurtarii uniformei, conform Statutului Elevului”, se arata Asociatia Elevilor din Constanta.

Asociatia Elevilor din Constanta a transmis comunicatul de presa in numele a sase asociatii ale elevilor, din Valcea, Bucuresti, Ilfov, Bacau, Constanta, Calarasi si Maramures.

Totodata, semnatarii comunicatului spun ca autoritatile locale au obligatia de a lua masuri pentru cresterea sigurantei unitatilor de invatamant, precum si de a asigura paza cladirilor ce se afla in posesia acestora, unitatile de invatamant aflandu-se in domeniul public al consiliilor locale.

„Consideram ca singura masura viabila pentru asigurarea securitatii in scoli o reprezinta asigurarea pazei umane”, declara elevii, cerand ca in locul introducerii uniformei obligatorii sa se aiba in vedere asigurarea pazei.

„Solicitam, pe aceasta cale, Ministerului Educatiei Nationale sa intreprinda demersuri pentru ca fiecare scoala din Romania sa beneficieze de paza asigurata de catre autoritatile locale, in schimbul initierii unor propuneri care atenteaza la principiul invatamantului gratuit si al echitatii, prevazute de Legea educatiei, precum introducerea uniformei obligatorii”, se mai arata in comunicatul AEC.

Reactia vine dupa ce in spatiul public au aparut informatii potrivit carora Ecaterina Andronescu a lansat ideea introducerii uniformelor in scoli, ca masura de intarire a securitatii elevilor in afara scolii.

Citeste si Noi ateliere gratuite de programare pentru elevi

Sursa: Mediafax

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here