Are doar 11 ani, dar când va fi mare visează să joace în campionatul nord-american de hochei

Sursa foto: www.insidescience.org

La doar 11 ani, un copil extrem de talentat pe nume Matei a decis că, pentru a face performanță în hochei și pentru a juca la cel mai înalt nivel trebuie să plece de acasă. Acum, băiatul joacă în Campionatul Elveției, U-13 Elitte la HC Ajoie, dar când va fi mare visează să joace în campionatul nord-american de hochei.

Matei Eric Freciu/ Sursa foto: Facebook

Îl cheamă Matei Eric Freciu și de mic a practicat diverse sporturi, printre care înot de performanță, fotbal, dar la vârsta de 6 ani hocheiul a fost cel care l-a cucerit pe copil.

Activitatea mea în hochei a început în România la echipa Allianz, iar din septembrie 2021 am jucat pentru HC Rappersville Lakers într-un turneu amical la Zurich. Din noiembrie 2021 joc în Campionatul Elveției, U-13 Elitte la HC Ajoie” povestește băiatul într-un interviu.

A descoperit acest sport la Patinoarul Ion Țiriac din Otopeni, alături de antrenorul George Iustinian. Susține că a fost mereu atras de acest sport când îl vedea la televizor, iar pentru a ajunge la performanța dorită a înțeles că este nevoie să se pregătească și să evolueze în altă parte, la altă echipă. De aceea, atunci când a primit șansa de a merge în Elveția, nu a stat deloc pe gânduri.

Matei Eric Freciu/ Sursa foto: Facebook

Nivelul de pregătire și competițiile din Elveția sunt printre cele mai bune din Europa la momentul actual și pentru mine este o mare bucurie că am ajuns acolo.(…) Nu este deloc ușor ca la 11 ani să pleci singur într-o altă țară, departe de familie și casă. Consider însă că unele lucruri trebuiesc sacrificate pentru a urca pe cea mai înaltă treaptă. Acomodarea mea a fost mai ușoară datorită familiei gazdă (găsită de club), niște oameni deosebiți, la care țin foarte mult și care m-au ajutat enorm” a explicat Matei în același interviu.

Deocamdată copilul își dorește să-și îmbunătățească viteza și tehnica la jocul de hochei, să devină din ce în ce mai bun, încât atunci când va fi mare să poată juca în campionatul nord-american.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here