Anul școlar s-ar putea prelungi din cauza grevei din educație

Imagine de Katrina_S de la Pixabay

Anul școlar s-ar putea prelungi din cauza grevei din educație, potrivit ministrului Educației, dar ”niciun elev nu va rămâne cu situația școlară neîncheiată”.

În urma discuțiilor de luni, 29 mai cu sindicatele din educație, Ligia Deca a spus că singurul lucru a fost amânarea evaluării naționale pentru elevii din clasa a VI-a (Mai multe detalii poți citi aici). De asemenea, ministrul educației a spus că a început perioada de înscriere la examenul de bacalaureat și că aceasta se va desfășura până pe 7 iunie.

”Există timpul necesar pentru a se realiza aceste înscrieri, dar dacă va fi nevoie, o vom prelungi, însă deocamdată avem unităţi de învăţământ unde se poate realiza această înscriere, acolo unde se poate asigura resursa umană în acest sens. Pentru celelalte unităţi de învăţământ, sperăm că protestul se va finaliza cât mai repede şi vom rămâne în perioada anunţată care se încheie pe 7 iunie.”, a declarat ministrul Educației, potrivit observatornews.ro.

De asemenea, vor fi luate toate măsurile ca să fie încheiată situația tuturor elevilor și să se asigure participarea la examenele naţionale.

”Nu există varianta în care să nu finalizăm anul şcolar, să nu se încheie mediile, să nu se defăşoare examenele naţionale. Toate se vor desfăşura chiar dacă asta înseamnă prelungirea anului şcolar”, au fost asigurările date de ministrul Educației, potrivit sursei citate anterior.

În cazul în care vor exista astfel de prelungiri, în acel moment cei de la ministerul Educației vor lua legătura cu omologii lor din alte state pentru a le explica situația, astfel încât elevii care vor să-ți continue studiile în afară și care au nevoie, spre exemplu, de un timp suplimentar pentru a putea depune documentele necesare să nu aibă de suferit.

Mesajul Ligiei Deca pentru cadrele didactice a fost următorul: ”Îi respectăm, suntem alături de ei, ne dorim ca ei să aibă sprijinul financiar pentru a-și desfășura meseria așa cum vocația le-o cere și așa cum avem cu toții nevoie și că vom face toate eforturile, noi ce de la Ministerul Educației, să le fim alături.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here