Andronescu vrea sa scurteze vacanta de iarna: E mult prea lunga

Ecaterina Andronescu vrea sa scurteze vacanta de iarna deoarece, potrivit ministrului Educatiei, este prea lunga perioada de trei saptamani in care elevii stau acasa, timp in care uita materia. Ministrul a spus ca au fost discutate modificari la structura anului scolar 2019-2020.

Citeste si: Andronescu ii indeamna pe elevi sa ramana in tara fiindca nicaieri nu e ca acasa

„Saptamana trecuta, am regandit structura anului scolar. Este vorba despre structura anului scolar 2019-2020. Si cred ca sunt modificari importante. As vrea sa punem aceasta discutie, rezultatul ei in dezbatere publica, sa vedem care sunt reactiile. (…) De exemplu, foarte multi parinti mi-au reprosat ca au luat vacanta copiii pe 21 decembrie, au avut vacanta pana in 15 ianuarie, o perioada ingrozitor de lunga, prea mult, dupa care mai au 3 saptamani de vacanta, se termina semestrul si incep, mai au inca o vacanta si semestrul urmator. Dupa parerea mea, vacanta aceasta este mult prea lunga”, a declarat ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, pentru realitatea.net.

Potrivit ministrului, una dintre propuneri ar fi ca dupa vacanta de iarna, de trei saptamani, elevii sa inceapa alt semestru.

„Trei saptamani sta acasa, a uitat (elevul, n.r.), il cheama profesorul la scoala inca trei saptamani, ii incheie situatia, copilul este inca nereconectat la programul de invatamant dupa trei saptamani de vacanta. (…) Si ne gandim sa organizam putin diferit semestrele pentru clasele I-12. Sa aducem examenele din vara ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a si examenul de Bacalaureat, sa aiba si profesorii vacanta, ca noi tot le cerem, le cerem, dar trebuie sa le dam si vacanta.

Potrivit structurii anului scolar 2018-2019, stabilit de Ministerul Educatiei, semestrul I are 18 saptamani, dispuse in perioada 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019.

Vacanta de iarna a inceput pe 22 decembrie si s-a incheiat pe 13 ianuarie. Dupa vacanta, elevii vor merge la cursuri pana in 1 februarie 2019, dupa care vor avea o noua vacanta intersemestriala (2 februarie – 10 februarie).

Sursa: Mediafax

Citeste si: Ecaterina Andronescu vrea o noua lege a Educatiei si propune introducerea bacalaureatului diferentiat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here