Andronescu, despre eleva pusa sa se tunda in clasa

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat referitor la eleva pusa sa se tunda in clasa de o profesoara, fiindca si-a decolorat suvite din par, ca exista suficiente reguli ca dascalul sa fie sanctionat.

Vezi si Eleva care si-a decolorat parul, pusa sa se tunda in fata clasei

Ministrul a declarat ca viitoarea lege a Educatiei ar trebui sa delimiteze clar atributiile pe care le au parintii atunci cand isi duc copiii la scoala, dar si limite impuse profesorilor.

,,Acolo trebuie sa faca o ancheta Directia scolii, inspectoratul scolii si probabil daca concluzia este asta, probabil asta o sa se intample. Cand imbraci odata haina acestei meserii, odata rigorile trebuie sa ti le asumi. Sa dai unui om intreg la minte, mobilat la minte, sa stie ce are de facut cu viata lui. (…) Nu cred ca e varsta la care trebuie sa isi faca suvite. Nu e justificata. In acelasi timp ea are doi parinti care trebui sa judece si sa ii permita copilului ceea ce e permis la 12 ani. Prin urmare nu ajungea profesoara ce a facut. Nu am cum s-o aplaud. Aici lucrurile s-au intamplat in cascada. Nu trebuia sa se intample asa. Eu pot sa va spun ce trebuia sa faca doamna diriginta. Sa ii cheme pe parinti la scoala, sa stea de vorba cu fetita. Nu sa bage foarfeca in parul fetei”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Romania Tv.

Ministrul Educatiei a precizat ca va discuta cu inspectorul scolar de la Satu Mare, pentru a afla exact ce s-a intamplat.

,,Avem la Satu Mare un inspector scolar foarte bun. Voi vorbi cu el pentru ca ce s-a intamplat acolo sa nu se mai intample. Exista suficiente reguli ca doamna sa primeasca si dansa sanctiunea pe care o merita. Sa nu va fie frica pentru ca sunt mai multi directori in scoala si lucrurile se vor reaseza”, a completat Andronescu.

Reactia ministrului vine dupa ce o eleva de la Scoala „Vasile Lucaciu” din Carei, judetul Satu Mare, care si-a decolorat suvite din par, a fost pusa de o profesoara sa se tunda in fata clasei. La o scoala din judet, parintii reclama ca le sunt batuti copiii de femeia de serviciu.

Politistii din Satu Mare s-au autosesizat si au deschis dosare penale dupa ce, in spatiul public au aparut informatii privind rele tratamente si violenta asupra unor elevi de la doua scoli din judet. Si Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare verifica cele doua situatii reclamate de parinti.

Citeste si Iohannis cere plan pentru autorizarea scolilor dupa decesul copilului cazut intr-o fosa septica

Sursa: Mediafax.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here